ICOM-CECA congres

Omwille van COVID-19 wordt de CECA (ICOM) conferentie een jaar uitgesteld. Van 25 tot en met 29 oktober 2021 ontvangen CECA en ICOM België u graag samen met M-Museum Leuven, KU Leuven, Mooss en FARO.

CECA: waar staat het voor?

CECA, de commissie voor Educatie en Culturele Acties, is een van de oudste internationale commissies van ICOM en telt meer dan 1.000 leden verspreid over 85 landen. Een van de doelstellingen van CECA is de promotie en verspreiding van nationale en internationale ontwikkelingen op het vlak van museumeducatie. Hiervoor voorziet de commissie een internationaal forum dat uitwisseling van informatie en samenwerking tussen professionals en musea mogelijk maakt.

CECA-leden zijn professionals die werken in verschillende sectoren van het museum of -erfgoedveld en die geïnteresseerd zijn in het uitdragen van en uitwisselen over (museum)educatie en culturele acties wereldwijd. Als CECA-lid krijgt u toegang tot het forum en kunt u deelnemen aan nationale en internationale studiedagen en conferenties.

Meer informatie vindt u op de website van ICOM Belgium Flanders.

Praktische info

Begindatum

Elders op FARO

Op erfgoedapp.be/tour vindt u sinds kort een handig overzicht van alle tours in de ErfgoedApp. Ging u al op verkenning?
Op 10 en 11 december 2020 brengt 'Cultural Heritage for Mental Health 2' voor de tweede keer experten uit heel ...
In een gloednieuw online dossier praten de FARO-medewerkers beginnende erfgoedwerkers bij over recente trends en verschuivingen.