Erfgoed en de vier elementen: lucht

Op vrijdag 8 mei 2020 organiseert het Erfgoedlabo Leuven samen met FARO, het Belgisch Blauwe Schildcomité en ICOMOS Vlaanderen-Brussel in het Provinciehuis Leuven de tweede studiedag in de reeks ‘Erfgoed en de vier elementen’. Die dag zal helemaal in het teken staan van lucht. Welke impact heeft lucht op uw collectie? Hoe gaat u om met ventilatie of schommelingen in luchtvochtigheid? Hoe kan lucht schimmels overdragen?

Op 8 mei geven enkele experts antwoord op die vragen. U leert welke impact lucht heeft op uw erfgoedcollectie en welke (preventieve) maatregelen u kunt nemen. Uiteraard is er ook ruimte om tips uit te wisselen met andere collectiebeheerders.

Wilt u dit niet missen? Registreer u alvast en blijf op de hoogte. Het volledige programma en verdere details volgen later. Dan kunt u ook uw voorinschrijving omzetten in een definitieve inschrijving.

Hebt u zelf al prangende vragen over dit thema? Laat het ons zeker weten op info@erfgoedlabo.be.

Lees ook zeker het verslag van de eerste studiedag rond water.

Praktische info

Begindatum
Locatie
Provinciehuis Vlaams-Brabant, Provincieplein 1, 3010 Leuven

Elders op FARO

Tijdens het Groot Onderhoud 2019 bogen maar liefst 400 deelnemers zich over het thema 'Meerstemmigheid en conflict'. De meest markante ...
In een gloednieuw online dossier praten de FARO-medewerkers beginnende erfgoedwerkers bij over recente trends en verschuivingen.
Deze versie van de ErfgoedApp werd ontwikkeld voor en met de steun van Museum Hof van Busleyden en Musea Brugge ...