Digital Repair Café: workshop inhoud van oude dragers capteren

Herinnert u zich nog de computerdiskette? Hebt u er misschien zelfs nog liggen? Samen met de partners van het project Digital Repair Café organiseert PACKED vzw op 13 maart 2020 een gratis hands-onworkshop waarbij u data van computerdiskettes en andere verouderde dragers leert halen.

PACKED voorziet zelf testmateriaal, maar breng zeker uw eigen informatiedragers mee als u die hebt. Voorlopig staat het overzetten van data op diskettes (3,5 inch en 5,25 inch), Iomega zipdisks, M.O. disks en optische schijven (bv. cd-r, cd-rom of dvd) op het programma. Zijn er andere verouderde dragers waar u de data wil afhalen? Stuur dan een e-mail naar Nastasia Vanderperren en PACKED bekijkt of ze het kunnen opnemen in het programma.

De workshop omvat zowel een theoretisch als een praktisch deel. In het theoretisch deel leert u waar u rekening mee moet houden bij het preserveren van (data op) obsolete dragers; in het praktische gedeelte gaat u met leesapparatuur en software aan de slag. Op het einde van de workshop bent u in staat om de verschillende dragerformaten te herkennen, identieke digitale kopieën van de drager te maken en de kopie te analyseren en gebruiken.

Meer over dit Digital Repair Café vindt u op de website van PACKED.

Wanneer? Vrijdag 13 maart 2020, 9.00 - 16.00 uur

Praktische info

Begindatum
Locatie
VIAA, zaal Beaker, Kleindokkaai 9a, 9000 Gent
Prijs
Gratis
Meer info

Organisatie: PACKED

Inschrijven kan via deze link.

Elders op FARO

Of u nu actief bent in de cultureel-erfgoedsector of in aanverwante sectoren, vanuit wetenschappelijk oogpunt of gewoon vanuit interesse onderzoek ...
In de gloednieuwe toolbox 'Erfgoed waarderen' verzamelen we voor u alle informatie die u nodig heeft om een waardering tot ...
Deze versie van de ErfgoedApp werd ontwikkeld voor en met de steun van Museum Hof van Busleyden en Musea Brugge ...