Denkkader communicatiebeleid | Basisopleiding Communicatie 2020

Een doordacht communicatiebeleid schiet beter uit de startblokken. Daarom schetst Eric Goubin op deze eerste dag het denkkader voor de opbouw van zo'n beleid. 

  • Wat is het belang van een missie en strategie?
  • Welke mogelijkheden zijn er om de resultaten van doelstellingen en acties te maken?
  • Hoe bepaalt u in de communicatiemix de verhouding tussen digitale en papieren communicatiekanalen?

Naast deze bouwstenen is er bijzondere aandacht voor:

  • communicatie met vrijwilligers
  • de rol van interne communicatie
  • moeilijk bereikbare doelgroepen.

Naast deze gouden tips voor uw communicatiepraktijk gaat u ook met een opdracht naar huis. Tijdens de laatste opleidingsdag mag u zelf uw communicatiebeleid of communicatieplan voorstellen. Eric licht de opdracht en de voorstelling ervan toe.

Over de docent

Eric Goubin is auteur van de communicatiebijbel Tante Mariette en haar fiets en de referentie voor alle kennis over overheids- en socialprofitcommunicatie. Hij is wetenschappelijk medewerker bij Kortom en hoofdlector en senior researcher aan de Thomas More hogeschool. Hij was achtereenvolgens journalist, communicatiecoördinator, docent, opleidingshoofd en onderzoeksdirecteur en stond aan de wieg van het kenniscentrum Memori.

Praktisch

Deze vorming maakt deel uit van de meerdaagse basisopleiding Communicatie 2020. Inschrijven voor deze vorming kan online via deze link. Prijs volledig traject: 400 euro / aparte vormingsdag: 120 euro per dag.

Documentatie, drank en broodjeslunch zijn in alle prijzen inbegrepen. Achteraf ontvangt u een getuigschrift. Wie het volledige traject van vijf opleidingsdagen volgt, mag het handboek Tante Mariette en haar fiets meenemen, de bijbel voor elke communicatiemedewerker.

Snel de basisvaardigheden in de vingers krijgen, daar draait dit aanbod om.  FARO biedt een waaier aan regelmatig terugkerende basiscursussen die u helpen om meteen aan de slag te gaan met een nieuwe opdracht.  Dit aanbod is dan ook zeer praktijkgericht. 

Praktische info

Begindatum
Locatie
Socius (Kaaitheater), Sainctelettesquare 19, 1000 Brussel
Lesgevers
Eric Goubin
Uiterste inschrijvingsdatum
Contactpersoon
Manager communicatie, pers en partnerships | hoofdredacteur faro
T
02 213 10 73

Elders op FARO

Of u nu actief bent in de cultureel-erfgoedsector of in aanverwante sectoren, vanuit wetenschappelijk oogpunt of gewoon vanuit interesse onderzoek ...
faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw. faro verschijnt viermaal
In de gloednieuwe toolbox 'Erfgoed waarderen' verzamelen we voor u alle informatie die u nodig heeft om een waardering tot ...