De jeneverstokerij van … Ontdek het verhaal van sterkedrank in uw buurt

Jenever is de sterkedrank van de Lage Landen. We zijn er best wel trots op. Maar achter het product zit een heel verhaal dat ook in onze eigen omgeving is geschreven. Tijdens deze vorming gaan we kort in op wat de productie in Vlaanderen inhield tijdens de 19e eeuw. Welke evoluties zijn vast te stellen? Hoe moeten we gegevens in een ruimer kader begrijpen? 

Daarna willen we handvatten aanreiken waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar wie stookte en wat gestookt werd in uw omgeving. Welke bronnen kunt u aanwenden om de geschiedenis stuk voor stuk bloot te leggen? 

Deze vorming werd opgezet in het kader van het project ‘Oost-Vlaamse jeneverstokerijen’, een project om die beter in kaart te krijgen. 

Dit is een cursus voor iedereen met interesse in het verhaal van het stoken van sterkedrank in de omgeving. 

Praktisch: maandag 4 november 2019, 18.00 - 22.00 uur.  

Praktische info

Begindatum
Locatie
Stokerij Van Damme, Issegem 2, 9860 Oosterzele-Balegem
Lesgevers
Davy Jacobs (Jenevermuseum Hasselt) 
Prijs
5 euro. Tijdens de cursus ontvangt u cursusmateriaal en een drankje. Het inschrijvingsgeld moet worden overgeschreven op IBAN BE79 0682 2185 9033, BIC: GKCCBEBB met als vermelding ‘cursus jenever + naam deelnemer’. 
Meer info

Inschrijven is verplicht en kan tot drie dagen vóór de workshop(s) via het inschrijvingsformulier op de website van Histories vzw. Wanneer de maximumcapaciteit (25 deelnemers) bereikt wordt, krijgen personen die actief willen meewerken aan het project van Oost-Vlaamse jeneverstokerijen de voorkeur.

Organisatie en meer info: Histories vzw, hendrik.vandeginste@historiesvzw.be of 015 80 06 37. 

Elders op FARO

De afgelopen maanden presenteerden verschillende organisaties hun nieuwe multimediale tour in de ErfgoedApp. Benieuwd om te ontdekken welke dat zijn?
Op dinsdag 26 november 2019 wordt u in Antwerpen verwacht voor het Groot Onderhoud over Meerstemmigheid en Conflict. Maak een ...
faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw. faro verschijnt viermaal