De grote FAAD-quiz

Het Forum voor afgestudeerden archivistiek en hedendaags documentbeheer (FAAD) organiseert in samenwerking met de VVBAD en het Centrum voor Academische en Vrijzinnige Archieven (CAVA) de eerste FAAD-quiz. Op die manier wil de vereniging de banden tussen afgestudeerden van de masteropleiding Archivistiek: Erfgoed- en Hedendaags Documentbeheer op een andere manier aanhalen dan met een klassieke studiedag of een bezoek aan een archiefinstelling.

Deelnemen kan met een ploeg van maximaal vijf deelnemers, waarvan bij voorkeur minstens één persoon de opleiding archivistiek volgde. De vragen zijn niet alleen hersenbrekers over de archiefwetenschap, maar benaderen allemaal archiefbeheer op een ludieke manier. Neem dus gerust familie of vrienden mee.

Deuren gaan open om 19.15 uur, start van de quiz om 20.00 uur.

Praktische info

Begindatum
Locatie
Liberaal Archief, Kramersplein 23, 9000 Gent
Prijs
20 euro per ploeg
Deelnemers
Er kunnen maximaal 20 ploegen deelnemen.
Meer info

Organisatie: FAAD, CAVA, VVBAD, Liberaal Archief/Liberas

Inschrijven kan via deze link.

Elders op FARO

In een gloednieuw online dossier praten de FARO-medewerkers beginnende erfgoedwerkers bij over recente trends en verschuivingen.
Of u nu actief bent in de cultureel-erfgoedsector of in aanverwante sectoren, vanuit wetenschappelijk oogpunt of gewoon vanuit interesse onderzoek ...
De afgelopen maanden presenteerden verschillende organisaties hun nieuwe multimediale tour in de ErfgoedApp. Benieuwd om te ontdekken welke dat zijn?