Creative Europe – What’s in it for museums? NEMO Webinar

Op 15 april 2020 om 11.00 uur (CEST) geven Anja Dietzmann en Lea Stöver, Creative Europe Desk KULTUR, een inleiding op het Creative Europe-programma en de voordelen ervan voor musea.

Met het Creative Europe Culture-programma ondersteunt de EU Europese samenwerkingsprojecten met als doel de culturele en creatieve sectoren in Europa te versterken, de mobiliteit van kunstenaars en kunst te ondersteunen, en capaciteitsopbouw en publieksontwikkeling te bevorderen. Omdat het programma openstaat voor alle sectoren, kunnen musea zich aanmelden met heel verschillende projectideeën en onderwerpen. Het doel van het NEMO Webinar is om een introductie te geven van de belangrijkste formele criteria, om uit te leggen hoe musea een aanvraag kunnen indienen en om kijkers te inspireren door van goede voorbeeldpraktijken.

Over de sprekers

Anja Dietzmann en Lea Stöver werken beiden voor de Creative Europe Desk KULTUR (CED KULTUR), het nationale contactpunt voor Creative Europe Culture in Duitsland. Organisaties uit 41 landen komen in aanmerking voor het programma en u vindt een Creative Europe Desk in al deze landen (ook in Vlaanderen: klik hier). De Creative Europe Desks informeren potentiële aanvragers over de financieringsmogelijkheden en raadplegen hen tijdens het aanvraagproces.

Praktische info

Begindatum
Locatie
Online
Lesgevers
Anja Dietzmann en Lea Stöver
Meer info

Inschrijven voor het webinar is verplicht en kan via deze link.

Organisatie: NEMO. Meer info vindt u hier.

Elders op FARO

In een gloednieuw online dossier praten de FARO-medewerkers beginnende erfgoedwerkers bij over recente trends en verschuivingen.
‘Meerstemmigheid’, hoe doet u dat in de praktijk? Museum Detox is een Britse beweging die de koe bij de horens ...
Tijdens het Groot Onderhoud 2019 bogen maar liefst 400 deelnemers zich over het thema 'Meerstemmigheid en conflict'. De meest markante ...