Collectie Nederland | Toekomstig erfgoed

In deze laatste debatavond uit de reeks ‘Collectie Nederland’ wordt de blik gericht op de toekomst. Hoe wordt de Collectie Nederland een afspiegeling van de samenleving van gisteren, vandaag en morgen?

De Commissie Pechtold uitte de wens tot een dynamische collectie en stelde dat Collectie Nederland nooit af kan zijn. Hoe krijgen we echter die meerstemmige en dynamische collectie? Wat dient de staat nu aan te kopen voor de collectie van morgen? Welke rol speelt de recent herziene Canon van Nederland hierin? En dienen we andere afwegingen te maken in het digitale tijdperk en bij nieuwe, soms conceptuele vormen van kunst en cultuur?

Praktisch: aanvang om 20.30 uur

Over de serie

De Balie organiseert in samenwerking met de Boekmanstichting een serie van drie openbare debatavonden die in het teken staan van Nederlands erfgoed. Nationaal erfgoed gaat ons allemaal aan. Verschillende experts en betrokkenen zullen daarom het gesprek aangaan met elkaar en het publiek om vragen uit te diepen omtrent erfgoed en identiteit, koloniaal erfgoed en de toekomst van erfgoed.

  • Hoe moeten we omgaan met erfgoed dat in privébezit is? (20 februari)
  • Wat is de rol van koloniaal erfgoed en hoe laten we dit zo goed mogelijk zien? (19 maart)
  • En wat is het erfgoed van de toekomst: hoe zorgen we voor een dynamische Collectie Nederland, en wie bepaalt bovendien wat we zullen bewaren? (23 april)

 

Praktische info

Begindatum
Locatie
De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam
Prijs
13 euro
Meer info

Organisatie: De Balie i.s.m. Boekmanstichting

Inschrijven kan via deze link.

Elders op FARO

faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw. faro verschijnt viermaal
In een gloednieuw online dossier praten de FARO-medewerkers beginnende erfgoedwerkers bij over recente trends en verschuivingen.
Deze versie van de ErfgoedApp werd ontwikkeld voor en met de steun van Museum Hof van Busleyden en Musea Brugge ...