Bootcamp open culturele data

Na de succesvolle eerste editie van het Bootcamp open culturele data in september 2018, organiseert PACKED vzw in oktober 2019 een tweede editie.

Wilt u leren hoe u de principes van open culturele content in de praktijk kunt toepassen, nieuwe tools leren gebruiken om bijvoorbeeld data op te schonen, datasets en beelden rond cultureel erfgoed effectief op beschikbare online platformen publiceren? Schrijf u dan in voor deze intensieve vijfdaagse workshop. 

In de loop van vijf dagen leert u hoe u uw data kunt schonen en doorzoekbaar maken, voorzien van persistente identifiers, koppelen aan externe authorities en op verschillende bestaande platformen publiceren als Linked Open Data. PACKED nodigt ook telkens externe sprekers uit om aan de hand van hun praktijkvoorbeeld een antwoord te geven op de vraag 'waarom we dit eigenlijk moeten doen?'. 

Voor wie? Collectiebeheerders en medewerkers verantwoordelijk voor de registratie, het beheer, de ontsluiting en het hergebruik van data en beelden van culturele instellingen die nieuwe tools willen leren gebruiken, en live de toepassing van de principes van Linked Open Data op de data van de eigen collecties willen zien. 

Praktisch

De vijfdaagse workshop vindt plaats op 16, 17, 18 oktober en op 23 en 24 oktober 2019. De bedoeling is dat elke deelnemer op elk van de vijf dagen aanwezig is om deel te nemen aan de workshops.

Bent u benieuwd naar hoe de eerste editie van dit bootcamp in 2018 is verlopen? Lees het verslag via de PACKED-website.

Praktische info

Begindatum
Locatie
VIAA, Kleindokkaai 9a, 9000 Gent
Prijs
Gratis
Meer info

Inschrijven is verplicht en kan online voor 15 juni 2019 via info@packed.be.

Elders op FARO

De afgelopen maanden presenteerden verschillende organisaties hun nieuwe multimediale tour in de ErfgoedApp. Benieuwd om te ontdekken welke dat zijn?
Op dinsdag 26 november 2019 wordt u in Antwerpen verwacht voor het Groot Onderhoud over Meerstemmigheid en Conflict. Maak een ...
In een gloednieuw online dossier praten de FARO-medewerkers beginnende erfgoedwerkers bij over recente trends en verschuivingen.