Basisopleiding Communicatie 2020

Dé vijfdaagse basisopleiding voor elke (startende) communicatiemedewerker van erfgoedorganisaties! 

Een doordachte aanpak van communicatie wordt ook voor elke erfgoedinstelling of -organisatie steeds belangrijker. Communicatie helpt om doelgroepen te bereiken en doelstellingen te realiseren. Bovendien levert communicatie een belangrijke bijdrage aan het imago, de erkenning en dus ook de financiering van een organisatie.

Erfgoedactoren investeren dan ook maar beter in de professionalisering van hun communicatie, met het nodige personeel en de vereiste middelen. FARO, Kortom, Socius en De Ambrassade organiseren daarom opnieuw een basisopleiding op maat van elke (startende) communicatieverantwoordelijke of -medewerker van een erfgoedorganisatie.

Tijdens dit vijfdaags vormingsprogramma komen de belangrijkste en meest relevante communicatiethema’s aan bod. Docenten met een ruime ervaring in de praktijk en de academische wereld maken u wegwijs in communicatiebeleid, communicatieplanning, communicatiemiddelen en relevante communicatiethema’s, zoals gedragsverandering en campagnes, scanbaar schrijven, mediabeleid en socialemediastrategie. We sluiten de opleiding af met een feedbackmoment waarbij u uw praktijkcase voorstelt.

Wat weet of kan u na deze opleiding?

  • U weet hoe het communicatiebeleid van een organisatie is opgebouwd.
  • U kan een communicatieplan opmaken en uitvoeren.
  • U bent helemaal mee met sociale media en kan hiermee een strategie uitwerken.
  • U weet hoe u door scanbaar schrijven uw lezer beter kan bereiken.
  • U kent de aandachtspunten voor een doordacht persbeleid.
  • U kan een campagne uitwerken die leidt tot gedragsverandering.

Praktisch

Telkens van 9.30 tot 16.30 uur (behalve 4 juni: 13.45 tot 16.45 uur), Socius (Kaaitheater), Sainctelettesquare 19, 1000 Brussel

Doelgroep: communicatieverantwoordelijken en -medewerkers van archieven, musea, erfgoedbibliotheken, erfgoedcellen en alle andere erfgoedorganisaties.

Documentatie, drank en broodjeslunch zijn in alle prijzen inbegrepen. Achteraf ontvangt u een getuigschrift. Wie het volledige traject van vijf opleidingsdagen volgt, mag het handboek Tante Mariette en haar fiets meenemen, de bijbel voor elke communicatiemedewerker.

Snel de basisvaardigheden in de vingers krijgen, daar draait dit aanbod om.  FARO biedt een waaier aan regelmatig terugkerende basiscursussen die u helpen om meteen aan de slag te gaan met een nieuwe opdracht.  Dit aanbod is dan ook zeer praktijkgericht. 

Praktische info

Begindatum
Locatie
Socius, Sainctelettesquare 19, Brussel
Lesgevers
Eric Goubin, Fran Bambust, Mark Van Bogaert, Freek Stevens en Hilde Verhelst.
Prijs
Volledig traject: 400 euro
Aparte vormingsdag: 120 euro per dag
Deelnemers
Max. 20 deelnemers
Meer info

Inschrijven kan online via deze link.

Uiterste inschrijvingsdatum
Contactpersoon
Manager communicatie, pers en partnerships | hoofdredacteur faro
T
02 213 10 73

Elders op FARO

In de gloednieuwe toolbox 'Erfgoed waarderen' verzamelen we voor u alle informatie die u nodig heeft om een waardering tot ...
Tijdens het Groot Onderhoud 2019 bogen maar liefst 400 deelnemers zich over het thema 'Meerstemmigheid en conflict'. De meest markante ...
Deze versie van de ErfgoedApp werd ontwikkeld voor en met de steun van Museum Hof van Busleyden en Musea Brugge ...