Basiscursus inventariseren in een kerk

In 2020 trekt PARCUM Vlaanderen rond met vormingen en workshops over het inventariseren en waarderen van religieus erfgoed. In het aanbod zitten cursussen voor vrijwilligers die voor het eerst kennismaken met religieus erfgoed, maar ook vormingen voor professionals die een volledig traject rond inventariseren of waarderen van religieuze erfgoedcollectie willen begeleiden. 

Tijdens de namiddagcursus 'Basiscursus inventariseren in een kerk' leert u de kneepjes van het inventariseren. Hoe meet ik een kelk? Hoe fotografeer ik een kazuifel? Hoe beschrijf ik een communiebank? Met tal van praktische tips kan u in uw kerk van start gaan om een erfgoedinventaris te maken.

Praktisch: 13.30 - 17 uur.

Praktische info

Begindatum
Locatie
Provincie West-Vlaanderen (locatie te bepalen in noordelijk deel van de provincie)
Prijs
Gratis
Meer info

Inschrijven is verplicht en kan via deze link.

Elders op FARO

Tijdens het Groot Onderhoud 2019 bogen maar liefst 400 deelnemers zich over het thema 'Meerstemmigheid en conflict'. De meest markante ...
faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw. faro verschijnt viermaal
In een gloednieuw online dossier praten de FARO-medewerkers beginnende erfgoedwerkers bij over recente trends en verschuivingen.