(Digitale) zomer aan zee

ErfgoedApp tour 'Grote Kunst voor Kleine Kenners', De Panne

Heel wat musea, toerisme- en erfgoedorganisaties bieden deze zomer een ruime waaier activiteiten aan. Hun aanbod in de ErfgoedApp is zowel speels als kwalitatief. Ideaal dus voor wie deze zomer in eigen land blijft, of dichtbij huis op zoek gaat naar (on)bekend erfgoed. Er is voor elk wat wils: familie- of schattentochten, erfgoedspelen, doe-expo's, luisterspelen en nog veel meer. Vandaag presenteren we u enkele tours langs de Belgische kust.

Op zeebenen door Oostende

Op zeebenen door Oostende

Deze wandeling neemt u mee langs het maritieme verleden van de Stad aan Zee.

Start- en eindpunt: Casino Oostende
Verder lezen

Over Permeke

ErfgoedApp Over Permeke

Wat groeit er op Permekes schildersdoek? Wie woont er in zijn schilderijen? Ruikt u de zweetvoeten van een harde werker? Kunt u een grappig gesprek afluisteren van de vissers? Tijdens deze tour kijkt u naar Oostende door de ogen van Permeke. U beleeft de ontwikkeling van de kunstenaar, maakt kennis met de eerste stappen die Permeke in de kunstwereld zette, maar leert ook zijn vele vrienden kennen.

Locatie: Venetiaanse Gaanderijen
Familietour of visioguide

Street art route

Street art De Panne

Onder de noemer 'Deel me je droom!' ontdekt u deze zomer in De Panne en Adinkerke kunst in het straatbeeld. U maakt kennis met de krijtkunsttekeningen van Sonja Mazereel en de boeiende composities van graffitikunstenaars Tom Slambrouck, Lucas Temmerman, Matthias Michiels, Han Coussement en Marion Beeck op verschillende locaties in De Panne en Adinkerke.

Verder lezen

Léon Spilliaert. Oostende tussen licht en donker

ErfgoedApp tour Léon Spilliaert in Oostende

Droom en verbeelding, Léon Spilliaert en Oostende, u noemt ze in één adem. Deze verrassende wandeling laat u kennismaken met het leven van de kunstenaar en met de stad die hem inspireerde.

Startpunt: Kapellestraat 2A, eindpunt: begraafplaats Stuiverstraat
Verder lezen

Signs of Time in Blankenberge

ErfgoedApp Signs of Time in Blankenberge

Ontdek 750 jaar Blankenbergse geschiedenis in een reeks wandelingen langs minder bekende erfgoedplekjes. Vijf wandelingen nemen u mee langsheen het erfgoedverleden van de kuststad, waaronder deze rondom het centrum.

Startpunt: Sint-Rochusplein, eindpunt: Vredelaan
Verder lezen

Grote Kunst voor Kleine Kenners in De Panne

Grote Kunst voor Kleine Kenners in de ErfgoedApp

Deze zomer presenteert De Panne de doe-expo Grote Kunst voor Kleine Kenners, gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Thaïs Vanderheyden, mét heuse speurtocht. Warre Borgmans leidt u rond langs kindvriendelijke reuzenversies van wereldberoemde schilderijen.

Startpunt: dienst Toerisme, Zeelaan 21 of site Cordial, hoek met Duinkerkelaan met de Zeelaan
Verder lezen

Logo erfgoedapp


Geen klassieke audiotours met de ErfgoedApp. Videomateriaal, audiofragmenten, doevragen en augmented reality zorgen voor een uniek erfgoedbezoek. Laat u onderdompelen in een eeuwenoud ambacht, maak kennis met een lokale held, herontdek sporterfgoed of waag u met de hele familie aan een spel. ErfgoedApp gratis downloaden

Michelle Van Meerhaeghe