Minister Gatz met cultuurdelegatie naar Marokko

Fes Medina. just_a_cheeseburger via Flickr.com, CC BY 2.0

Vlaanderen en Marokko onderhouden reeds langer culturele banden, getuige ook de overeenkomst tussen beide overheden in verband met de oprichting en ondersteuning van Darna, het Vlaams-Marokkaans culturenhuis. Minister Gatz zal deze relatie aanhalen en bezoekt op 28 en 29 januari Marokko, op uitnodiging van de Marokkaanse minister van Migratiezaken. Daar ontmoet hij eveneens zijn Marokkaanse collega's, de Marokkaanse minister van Cultuur en Communicatie en de minister van Jeugd en Sport.  

Darna vzw nodigde in deze context een culturele delegatie uit om een aantal collega-instellingen in Rabat, Casablanca en Marrakech te bezoeken en zo samenwerking te bevorderen. Een tiental mensen uit Vlaanderen en Brussel reizen mee om praktijken en ervaringen uit te wisselen met hun Marokkaanse collega's en om inspiratie op te doen uit de verschillende ontmoetingen met kunst- en erfgoedinitiatieven.

Op de erfgoedagenda staan onder andere immaterieel erfgoed, ambachten, erfgoeddagen in Marokko en museologie.

Reizen mee: Dirk De Clippeleir (voorzitter Darna en directeur Ancienne Belgique), Mehdi Marechal (coördinator Darna vzw), Mohamed Ouachen (acteur, curator), Wim Wabbes (directeur Handelsbeurs), Najat Koudia (muzikante, coach, cultuurbemiddelaar), Mounir Aït Hammou (acteur, filmmaker), Marc Boonen (directeur Open Doen - Mooov), Dounia Aerts (digital content creator/blogger), Dirk De Wit (Kunstenpunt), Katrijn D'hamers (adviseur participatie en diversiteit FARO), Jan Boelen (artistiek directeur  Z33), Danielle Dierckx (directrice De Roma), Myriam Stoffen (directrice Zinneke Parade), Frank Herman (Team Transversaal - Internationaal Dept. Cultuur, Jeugd & Media)

Meer informatie: zie de websites van Sven Gatz en Darna vzw 

Foto: Fes Medina. just_a_cheeseburger via Flickr.comCC BY 2.0

Katrijn Dhamers