Proficiat aan de verkenners!

Groep mensen bij Manneke Pis, Brussel

Na een vormingstraject dat startte in februari, zwaaide FARO vorige week de tweede ploeg verkenners uit. Met veel enthousiasme beëindigden ze de opleiding Groeien in uw nieuwe erfgoedjob | FARO Verkenner.

Voor de corona-uitbraak ontmoetten we hen twee keer in Brussel, nadien gingen zij met ons de uitdaging aan om digitaal verder te leren. Het was een hele fijne ploeg die ons met hun frisse blik op de erfgoedwereld wist te inspireren. We hebben er dus alle vertrouwen in dat ze in de toekomst mooie dingen zullen realiseren in erfgoedland!

Wat vonden ze er zelf van?

We vroegen hen wat de meerwaarde was van hun verkenningstocht in de erfgoedsector:

  • “De diversiteit in de thema’s geeft een goed beeld van wat erfgoed allemaal kan zijn, met welke nuances we rekening moeten houden en hoe het kan worden ingezet.”
  • “De cursus in een notendop? Verder kennismaken met FARO en het uitbouwen van een netwerk van gelijkgestemden in andere organisaties en steden.”
  • “Wat ik vooral leuk vond aan de cursus was hoe interactief de sessieleiders het hebben gemaakt. Dat was ook inspirerend voor mijn eigen werk.”
  • “Ik kreeg een brede blik op het erfgoedveld en deed heel concrete inspiratie op voor mijn vrijwilligerswerk in een woonzorgcentrum.”

Op naar een derde editie!

Het digitale experiment smaakt duidelijk naar meer, en omdat we ook dit najaar nog afstand zullen moeten houden, passen we de verkennercursus aan. In plaats van drie volle dagen in Brussel voorzien we nu twee Brusselse bijeenkomsten, die we afwisselen met twee webinars. Zo brengen we het beste van het reële en het virtuele klaslokaal samen.

Op 1 oktober starten we dus met twaalf nieuwe verkenners. Wilt u erbij zijn? Schrijf u dan snel in! Wacht niet te lang, want de plaatsen zijn beperkt.

Jacqueline van Leeuwen