OSCAR stopt ermee

stopteken

Je leert heel wat als vrijwilliger in een erfgoedorganisatie, en die inzet mag beloond worden. De voorbije jaren gaf OSCAR organisaties de mogelijkheid om hun vrijwilligers een competentiedocument mee te geven en de vormingen die ze volgden te attesteren. Helaas is dit binnenkort verleden tijd.

De ondersteuning, het onderhoud en de groei van OSCAR vroegen namelijk heel wat middelen. De partnerorganisaties achter OSCAR hebben verschillende pistes verkend om de verdere kwalitatieve uitvoering van het systeem te garanderen. Dat leverde jammer genoeg niet het verhoopte resultaat op.

Daarom namen Socius, De Ambrassade en FARO begin dit jaar de moeilijke beslissing om OSCAR met ingang van 1 mei 2018 stop te zetten. De OSCAR-website gaat vanaf die dag offline en alle gegevens uit de bijhorende databank worden verwijderd.

Tot die dag hebben OSCAR-gebruikers twee maanden tijd om hun competentiedocumenten en/of andere gegevens uit de databank te downloaden. Heeft u vragen of ondervindt u moeilijkheden bij het verzamelen van uw documenten, neem dan contact op via info@oscaronline.be.

Langs deze weg willen de OSCAR-partners iedereen uitdrukkelijk bedanken die als gebruiker steun verleende aan OSCAR en ons sterkte in het belang ervan.

Wie in de toekomst graag competentiegericht met vrijwilligers aan de slag wil gaan, kan natuurlijk in eigen naam competentiedocumenten uitreiken. Jacqueline van Leeuwen helpt u daarbij graag verder.

Jacqueline van Leeuwen