Krokuskriebels 2018: doet ook uw museum mee?

Parlementarium Brussel

Van 10 t.e.m. 18 februari 2018, tijdens de krokusvakantie, vindt de negende editie plaats van Krokuskriebels. Een hele week lang organiseren tientallen musea aantrekkelijke en vlot toegankelijke activiteiten op maat van kinderen (0-12 jaar) in gezinsverband.

De Gezinsbond trekt traditiegetrouw sterk aan de kar van dit familievriendelijke evenement waarbij musea met een specifiek gezinsaanbod tijdens de krokusvakantie expliciet worden gepromoot. FARO ondersteunt Krokuskriebels volop en biedt inspiratie en vorming aan.

Krokuskriebels

Tijdens de vorige editie, in 2016, zetten maar liefst 90 musea hun deuren open voor niet minder dan 34.000 ouders en kinderen. Vooral de activiteiten voor families met de allerkleinste kinderen trokken veel aandacht.

Dit jaar worden de Brusselse musea extra in de schijnwerpers gezet met een op maat uitgewerkte actie en promotie (Brusselboekje, Brussel-app …). Musea die willen deelnemen, kunnen zich nu inschrijven.

Buggy tours

Door het succes, tijdens de vorige editie, van activiteiten voor families met de allerkleinste kinderen, zet Krokuskriebels daarom dit keer de 'buggy-tours' op het voorplan. Dit zijn actieve rondleidingen voor ouders en grootouders samen met hun allerkleinste ukken (in draagzak of buggy). En ook het begrip 'rondleiding' interpreteren we zeer breed.

Musea die zin hebben om een dergelijke activiteit aan te bieden krijgen vooraf een coaching op maat. Kiezen voor dit format is een gelegenheid om kennis te maken met deze doelgroep en na te gaan of dit publiek wel matcht met uw museum. Of het kan ook een mooie proeftuin zijn waarin uw museum kan nagaan of dergelijke activiteiten structureel aan de programmatie kunnen worden toegevoegd.

Rondleiden voor families

Wil uw museum aan families rondleidingen op maat aanbieden? Wat komt er dan allemaal bij kijken? Op 2 oktober 2017 organiseren de Gezinsbond en FARO een inspiratiedag over het thema.

Kriebels uit Brussel!

Dankzij een toelage van de Vlaamse overheid - Coördinatie Brussel werken we een extra promotiecampagne uit op maat van de Brusselse musea. We willen hiermee meer Vlaamse gezinnen overtuigen om Brussel als hoofdstad te leren kennen en appreciëren en een Brussels museum te bezoeken. Maar ook Brusselse gezinnen kennen het familieaanbod in eigen stad nog onvoldoende. Daarin willen wij verandering brengen met onder meer een Brusselboekje en een Brussel-app. Gezinnen vinden hierin alle info over de deelnemende musea maar ook tal van tips, leuke weetjes en te ontdekken plekken (winkels, restaurants, verrassende plekjes, speelpleintjes …) rond en in de buurt van het museum.

Musea die willen deelnemen, kunnen alle info over deelnamecriteria en inschrijvingsvoorwaarden vinden op de website van Krokuskriebels.

Hildegarde Van Genechten