Zestien pro­jec­ten sti­mu­le­ren cul­tu­re­le sa­men­wer­king tus­sen Vlaam­se en Fran­se Ge­meen­schap

Veel te veel te veel. KOPERGIETERY i.s.m. Les Pieds dans le Vent © Phile Deprez

Voor de vijfde editie van de projectoproep in het kader van het Cultureel samenwerkingsakkoord tussen de Franse en de Vlaamse Gemeenschap werden 45 voorstellen ingediend – tegenover 33 in 2019. Elk van deze voorstellen beantwoordde op zijn eigen manier aan de doelstellingen van de oproep: de samenwerking tussen de culturele actoren van de twee gemeenschappen stimuleren, de verspreiding van de projecten aanmoedigen en de wederzijdse participatie van het publiek vergroten.

Een dichter des vaderlands, werken op klein papieren formaat, mysterieuze digitale wezens, productiebureaus die samenwerken om hun deuren te openen, kinderen die worden uitgenodigd om in beide talen cultureel verslaggever te spelen, de ontwikkeling van een landelijk hiphopnetwerk, en zelfs het behoud van varend erfgoed van historische waarde: het zijn stuk voor stuk ingrediënten die de kern vormen van de geselecteerde projecten. Een overzicht van de projecten en de toegekende subsidies vindt u op de website die aan het samenwerkingsakkoord is gewijd

Meer info

  • Bekijk hier de goed­ge­keur­de pro­jec­ten.
  • Wit u meer weten over het Cultureel samenwerkingsakkoord of over de projectoproep? Lees er meer over op de website van het Departement CJM.

Bron: Departement CJM
Foto: Veel te veel te veel. KOPERGIETERY i.s.m. Les Pieds dans le Vent © Phile Deprez

Faro