Leergang LinC – Lage Landen zoekt kandidaten

Hardlopers op een atletiekpiste. Foto: Steven Lelham via Unsplash

Net als in andere maatschappelijke sectoren is ook in de cultuursector de behoefte aan leiderschap groot: de omgeving waarin culturele organisaties en culturele professionals moeten werken wordt hoe langer hoe complexer. Naast lokaal betrokken moeten ze ook internationaal actief zijn en samenwerken met heel diverse stakeholders. Onzekerheid en onvoorspelbaarheid zijn vaste ingrediënten geworden in hun dagdagelijkse werking.

Om aan die behoefte aan leiderschap tegemoet te komen, start in september 2019 een nieuwe leergang LinC – Lage Landen. Dit unieke Vlaams-Nederlandse programma is een initiatief van Antwerp Management School, Universiteit Antwerpen en de Universiteit Utrecht. 

In deze editie van LinC Lage Landen is er plaats voor twintig deelnemers: tien uit Vlaanderen, tien uit Nederland. Uitwisseling van kennis en samenwerking met andere deelnemers zijn van groot belang. Van deelnemers wordt verwacht dat zij op toonaangevende posities werkzaam zijn, minimaal vijf jaar relevante werkervaring meenemen en over een sterke motivatie beschikken. 

Over LinC

LinC staat voor actiegericht leren. Als deelnemer gaat u zelf aan de slag met de informatie die u krijgt aangereikt. We dagen u uit om te reflecteren op uw persoonlijke leiderschapskwaliteiten, te experimenteren met nieuwe vormen en ideeën en de verbinding te leggen met uw dagelijkse werkzaamheden en ambities.

Over het programma

Het programma LinC Lage Landen is een intensieve deeltijdse opleiding en duurt een academisch jaar (september 2019 – september 2020). Het programma bouwt aan een nieuwe generatie ambitieuze culturele leiders die:

  • hun stempel willen drukken op de toekomst van hun sector;
  • vanuit een brede visie en strategisch vermogen leiding kunnen geven aan hun organisatie of activiteiten;
  • zich kunnen beroepen op kennis van zaken over nieuwe perspectieven op kunst en cultuur, nieuwe organisatiemodellen kunnen toepassen en weten hoe ze best practices uit andere sectoren kunnen vertalen naar hun eigen sector;
  • samen met anderen willen onderzoeken hoe we nieuwe verbindingen kunnen leggen tussen instellingen, disciplines, cultuur en samenleving en samen kunnen werken aan een vitale, slagvaardige en financieel gezonde sector.  

Meer weten?

Op de website van Antwerp Management School vindt u meer informatie over het programma. Wilt u deelnemen? Bezorg dan uw cv en motivatie via joke.schrauwen@uantwerpen.be. Kandidaten uit Nederland kunnen zich aanmelden via deze link.

Foto: Steven Lelham via Unsplash

faro