VVBAD lanceert META, nieuw vakblad voor de Vlaamse bibliotheek- en archiefsector

Sinds februari 2011 beschikt de Vlaamse informatieprofessional over een nieuw vakblad. De Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek, Archief & Documentatie (VVBAD) wil met META, tijdschrift voor bibliotheek & archief de sector "opnieuw ontdekken, verborgen hoekjes en kantjes inbegrepen". In het vakblad zal bericht worden over interessante ontwikkelingen en evoluties, belangrijke acties en standpunten van VVBAD.

In het eerste nummer belicht Jan Braeckman, directeur van Bibnet, de relatie tussen de lokale bibliotheek en Google. META brengt daarnaast ook een interview met de initiatiefnemers van de Bib Web Awards, een prijs die innovatieve webtoepassingen binnen de bibliotheeksector bekroont. Verder buigen deskundigen zich over de vraag of e-readers nu echt een meerwaarde vormen voor een bibliotheek dan wel dat het gaat om niet meer dan leuke gadgets. Bondige nieuwsberichten, korte bijdragen en kleine rubrieken attenderen u tot slot op nieuwe trends en andere inspirerende ontwikkelingen.

META vervangt het tweemaandelijkse magazine Bibliotheek- & archiefgids en de VVBAD-ledenbladen Info en Bibscoop. Het nieuwe tijdschrift verschijnt negen keer per jaar en wordt gratis bezorgd aan alle leden van de VVBAD. Net als Bibliotheek- en Archiefgids kan u META raadplegen in de FARO-bibliotheek.

Meer informatie over META: Website VVBAD

bibliotheek