Oproep naar bijdragen voor internationale conferentie

Foto: sfeerbeeld Cultural Heritage for Mental Health conferentie in 2018, (c) Simon Bequoye

Op 10 en 11 december 2020 brengt de internationale conferentie Cultural Heritage for Mental Health voor de tweede maal experten uit heel de wereld en uit verschillende sectoren samen in Museum Dr. Guislain in Gent. Net als tijdens de eerste, succesvolle conferentie in 2018, belooft deze nieuwe editie weer heel wat interessante inzichten op te leveren over interventies met cultureel erfgoed die het welzijn van mensen willen verbeteren.

De focus ligt ditmaal specifiek op mensen die herstellen van geestelijke gezondheidsproblemen en mensen in een kwetsbare mentale situatie. Het programma wordt opgebouwd rond drie thema’s: Thinking Through Making, Green Spaces of Care en Textual Healing.

Voor deze conferentie werd recent een oproep tot bijdragen gelanceerd. Dien dus zeker een voorstel in als u werkt aan een creatief, innovatief of out of the box project dat beantwoordt aan een van de thema's van deze conferentie.

Wilt u er graag bij zijn? Schrijf 10 en 11 december 2020 alvast in uw agenda. Begin volgend jaar volgt meer informatie over het programma en de keynotesprekers. Vanaf dan kunt u ook inschrijven. 

Foto: sfeerbeeld Cultural Heritage for Mental Health conferentie in 2018, (c) Simon Bequoye

Bart De Nil