Neem deel aan Mediacoach Erfgoed 2019

(c) Mediawijs

Mediawijsheid is een competentie die u op allerlei manieren kunt inzetten. Kort samengevat: iemand die mediawijs is, begrijpt en maakt gebruik van ict en media om zich te informeren, met iemand te inter-ageren, mensen te amuseren, zicht te verweren en dingen te creëren. Mediawijsheid is als een pizza, nu eens bedekt met veel van dit, dan weer met veel van dat. Maar zoals onderstaand filmpje aantoont kan een goede pizza u toch ook gelukkig maken:


Tijdens de opleiding Mediacoach leren professionals die werken met kinderen en jongeren hoe ze digitale geletterdheid en mediawijsheid kunnen integreren in hun eigen organisatieDrijvende kracht achter dit programma is Mediawijs, dat de opleiding al enkele jaren met succes organiseert in samenwerking met enkele partners. FARO wil de  doelgroep van de Mediacoach-opleiding nu uitbreiden naar de cultureel-erfgoedsector. Daarom ontwikkelden we samen met Mediawijs de aangepaste opleiding Mediacoach Erfgoed.

Focus op erfgoed

Het opleidingstraject Mediacoach Erfgoed biedt een theoretisch kader om te starten met mediawijsheid in de eigen werking. Daarnaast ligt de focus ook op het realiseren van activiteiten en praktijken rond mediawijsheid. We tonen inspirerende praktijkvoorbeelden uit de cultureel-erfgoedsector én concrete tools die inspiratie bieden om zelfstandig een project op te zetten in de eigen organisatie.

De mediacoach zal na de opleiding ook fungeren als aanspreekpunt in de organisatie voor de aanpak van het thema media(wijsheid) en neemt een coachende rol op.

De opleiding Mediacoach Erfgoed start in het najaar van 2019, loopt gedurende één jaar en telt acht cursusdagen (ongeveer om de maand). De opleidingsdata worden in de loop van dit voorjaar gecommuniceerd via deze website. Kostprijs voor dit opleidingstraject is 350 euro (onder voorbehoud). 

Wilt u deelnemen aan de opleiding Mediacoach Erfgoed? Stuur dan een bericht met uw naam en organisatie naar bart.denil@faro.be. U wordt tijdig op de hoogte gebracht van de opleidingsdata en het programma en kan dan ook definitief inschrijven.

Afbeelding: (c) Mediawijs

Bart De Nil