In de ban van de tijd

In de ban van de tijd

Het internationale gezelschap dat deelnam aan de Winter School Archives & Education kreeg op dinsdagavond 30 januari een rondleiding door de tentoonstelling In de ban van de tijd in de Sint-Pietersabdij in Gent. De groep werd door curator Maarten Van Dyck meegenomen langs de vijf objecten waarrond deze tentoonstelling werd opgebouwd. Enkele sfeerbeelden van dit bezoek vindt u in het beeldverslag van dag 2 van de Winter School.

Het verhaal dat Maarten Van Dyck aan de hand van de objecten vertelde liet bij de groep een grote indruk na, zeker in combinatie met de unieke werken uit de rijke collectie van de Boekentoren die rond de objecten staan opgesteld.

Bij deze tentoonstelling hoort nu ook een e-book, geschreven door Maarten Van Dyck en gerealiseerd door Manual.to in samenwerking met de Boekentoren. Dit e-boek combineert tekst met foto en video, is beschikbaar in drie talen en kan u lezen op tablet, smartphone of laptop. De  Itunes-versie kan u downloaden en offline lezen en lukt noch het één, noch het ander, dan is er nog altijd de oude vertrouwde pdf. Maar uiteraard komt niets in de buurt van een fysiek bezoek aan de tentoonstelling die u nog tot 23 maart kunt bezoeken in de Sint-Pietersabdij.

Bart De Nil