Gebruiksvergunning SPECTRUM

SPECTRUM is gratis downloadbaar voor niet commercieel gebruik. Voordat u de SPECTRUM standaard bekijkt of downloadt, dient u een gebruikersvergunning te ondertekenen.

Er zijn twee soorten vergunningen al naar gelang u individueel of als organisatie SPECTRUM gebruikt. De vergunninghouder (zie hieronder) kan dus een persoon zijn of een organisatie, of groep van organisaties vertegenwoordigen. De vergunninghouder moet de registratie-informatie op deze pagina invullen en daarmee de voorwaarden hier vermeld accepteren, hetzij op persoonlijke basis of namens zijn organisatie en (indien van toepassing) namens de daaraan verbonden of ondergeschikte andere organisaties.

Tip: De 21 SPECTRUM-procedures voor beheer en documentatie van de museumcollectie zijn vanaf nu ook te raadplegen in de vorm van stroomdiagrammen, en zijn daardoor veel handzamer en gebruiksvriendelijker geworden. Hoe u de uitgebreide SPECTRUM-N versie kan downloaden, leest u hieronder. De stroomdiagrammen vindt u hier.

Vergunningsvoorwaarden

De vergunning geeft de vergunninghouder toegang tot de Spectrum Standaard en veroorlooft hem de SPECTRUM standaard af te drukken voor niet commercieel gebruik, beperkt tot:

  • Beheer en documentatie van de collectie van de vergunninghouder.
  • Training van het personeel van de vergunninghouder.
  • Het maken van lesmateriaal voor bovenstaande trainingen.
  • Persoonlijke studie.


Het is de vergunninghouder nadrukkelijk verboden om SPECTRUM Standaard te gebruiken voor commerciële doeleinden, met name voor de volgende zaken:

  • Zich begeven op het vakgebied van de Collections Trust.
  • Een samenvatting maken die de gehele SPECTRUM Standaard bevat.
  • De SPECTRUM Standaard vermenigvuldigen of uitlenen aan derden.
  • De SPECTRUM Standaard uitgeven of gebruiken voor commerciële doeleinden.
  • De SPECTRUM Standaard wijzigen of ervan afgeleide handleidingen produceren (anders dan voor de hierboven genoemde niet-commerciële doeleinden.)


Registratie Instructies

U wordt vriendelijk verzocht de volgende registratie-informatie in te vullen. Hierbij duidt * aan dat dit vak verplicht moet worden ingevuld om een registratie aan te vragen.

Soort Vergunning
Vergunning
Lees de complete vergunning voor organisaties in het Engels: <a href="https://www.faro.be/files/speclicind.pdf">Individuele</a> of <a href="https://www.faro.be/files/speclicorg.pdf">Organisatie</a> vergunning.
Gegevens Vergunninghouder
Contact gegevens voor Organisatie Vergunninghouder
Aanvaarding van de vergunningsovereenkomst
Accepteert u de vergunningsvoorwaarden