Promotiemateriaal

Om Erfgoeddag in de kijker te plaatsen, kan je gebruik maken van onderstaand promotiemateriaal. 
 
Je ziet eerst het digitaal promotiemateriaal. Dit kan je gebruiken om Erfgoeddag in de kijker te zetten via je website, e-mailhantekening, sociale media of  beeldschermen.
 
Je kan ook nog steeds affiches, Erfgoeddagfolders, wegwijzers, buttons en Erfgoeddagvlaggen bestellen via het inschrijvingssysteem of info@erfgoeddag.be.
Bekijk het overzicht.
 
1. Digitaal promotiemateriaal.
!Dit promotiemateriaal verschijnt online vanaf begin februari!
 • Opdrukaffiche A3: dit is het sjabloon voor een affiche met het campagnebeeld, voeg je eigen programma toe in de voorziene witruimte
  - Opdrukaffiche in jpg
  - Opdrukaffiche in pdf
  - Opdrukaffiche in Powerpoint
 • Opdrukflyer A5: dit is het sjabloon voor een flyer met het campagnebeeld, voeg je eigen programma toe in de voorziene witruimte
  - Opdrukflyer in jpg
  - Opdrukflyer in pdf
  - Opdrukflyer in Powerpoint
 • Cover lokale programmabrochure
  - Cover in Powerpoint
  - Cover in pdf
   
 • Banners: zet Erfgoeddag online in de kijker via je website, e-mail en sociale media. Laat de afbeelding(en) doorlinken naar www.erfgoeddag.be.
 • - 120 x 60 png
  - 120 x 60 jpeg
  - 150 x 60 png
  - 180 x 150 jpeg
  - 180 x 150 png
  - 336 x 280 jpeg
  - 336 x 280 png
  - 486 x 60 jpeg
  - 486 x 60 png
   
 • UitnodigingPersonaliseer deze uitnodiging en stuur ze naar kennissen en geïnteresseerden. Nodig ze uit om tijdens Erfgoeddag aan jouw activiteit deel te nemen. Plan je een officiële opening van je activiteit of een persmoment?
  - Uitnodiging in Powerpoint
   
 • Bedankkaart om vrijwilligers en andere helpende handen in de bloemetjes te zetten:
  - Bedankkaart
   

2. Welk promotiemateriaal is er nog?

Bij het indienen van je activiteit via www.erfgoeddag.be/inschrijving kon je promotiemateriaal bestellen. Je bestelde promotiemateriaal mag je vanaf eind februari verwachten. Nog geen bestelling geplaatst of wens je een extra bestelling door te geven? Laat het ons weten via info@erfgoeddag.be. Dit materiaal kan uiteraard enkel nog besteld worden zolang de voorraad strekt. Geen idee welke aantallen je nodig hebt? Raadpleeg het overzicht van het bestelde promotiemateriaal voor Erfgoeddag 2015. Had je vorige editie te veel of te weinig promotiemateriaal besteld, pas dan je aantallen aan.

Hou er rekening mee dat voor dit promotiemateriaal de handling- en verzendingskosten worden doorgerekend. Dit overzicht geeft je alvast een beter beeld van hoeveel een bestelling precies kost. Opgelet: de behandelings- en verzendingskosten zijn deze van Erfgoeddag 2015 dus deze bedragen kunnen lichtjes wijzigen. 

 • Affiche 40x60: dit is een affiche met het campagnebeeld. Gebruik deze affiches om Erfgoeddag in het straatbeeld te doen opvallen. De eerste 20 exemplaren zijn volledig gratis. Wie meer dan 20 exemplaren bestelt, betaalt vanaf het 21e exemplaar 0,15 euro per affiche. 
 • Erfgoeddagpostkaart: Deze postkaart prikkelt het publiek om op Erfgoeddag op pad te gaan. Je leest er zowel wat Erfgoeddag is als waarvoor het thema Zorg staat. Het wijst het publiek ook de weg naar www.erfgoeddag.be waar ze het volledige programma kan raadplegen en een programma op maat kan samenstellen.
 • Wegwijzers: Op deze duurzame wegwijzers vind je het logo van Erfgoeddag (110 x 420 mm). Loods hiermee het publiek naar je Erfgoeddagactiviteiten.  Per wegwijzer betaal je 1,50 euro. Je kan ze meerdere edities gebruiken.  
 • Erfgoeddagvlag: Dit is een duurzame rood-witte vlag van 1 op 3 meter. Zo zien bezoekers meteen waar er iets op Erfgoeddag te beleven valt. Een vlag kost 25 euro. Ook de Erfgoeddagvlag kan je meerdere edities gebruiken. Nam je al eens deel aan Erfgoeddag? Dan heb je wellicht nog een vlag in je bezit.
 • Erfgoedbutton: Deze buttons zijn erg handig om bijvoorbeeld de gidsen of supposten herkenbaar te maken. Zo weet het publiek dadelijk wie ze kunnen aanspreken als ze meer informatie willen verkrijgen over de activiteit. Of wens je je bezoekers te bedanken? Dan kan je ze misschien met een erfgoedbutton plezieren. Per button betaal je 0,25 euro. 
   
Wil je eigen promotiemateriaal ontwikkelen?
 
Wil je daarnaast nog eigen promotiemateriaal te verspreiden? Heel graag! Hoe meer er over Erfgoeddag gecommuniceerd wordt, hoe beter. Mogen we je vragen om wel overal duidelijk het Erfgoeddaglogo te vermelden. Wil je met het campagnebeeld aan de slag te gaan? Je vindt het campagnebeeld in verschillende formaten op onze website: www.faronet.be/erfgoeddag/mediatheek/campagnebeeld.
 
Bestelt de kandidaat deelnemer of de lokale coördinator? 
 
Spreek lokaal duidelijk af wie het promotiemateriaal zal bestellen. Denk ook vooraf goed na over hoe je het promotiemateriaal zal verspreiden. Ga je bus aan bus verdelen of ga je flyeren aan de scholen? Bedenk samen een strategie zodat zoveel mogelijk mensen weten welke activiteiten er op Erfgoeddag plaatsvinden in jouw gemeente, stad of regio.