Nachtbraken in de Kempen

Op 28 oktober 2011 organiseert de erfgoedcel Kempens Karakter samen met meer dan 40 organisaties voor de eerste keer de Nacht van het Kempens Erfgoed. Het is de bedoeling om via dit evenement iedereen te laten kennismaken met het erfgoed van de regio. Acht gemeenten zetten hun beste beentje voor: Berlaar, Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Lier, Lille, Olen en Vorselaar.

Wat heeft deze Nacht voor je in petto?

Een spannende én leerrijke avond! Je kan deelnemen aan 25 boeiende erfgoedactiviteiten. Alle organisaties zijn open van 20 uur tot middernacht en gratis te bezoeken. Het aanbod is gevarieerd: van tentoonstelling tot culinaire wandeltocht of zelfs een avond traditioneel broodbakken. Zo kan je op elke plaats iets anders ontdekken. Je kan kiezen om een activiteit te volgen of enkele activiteiten uit te kiezen om zo een heuse erfgoedroute uit te stippelen.
 
Er is geen thema van de Nacht van het Kempens Erfgoed. Wel heeft elke partner een originele insteek gevonden om het publiek te laten kennismaken met het erfgoed: van het verleden van de rivaliserende fanfares in Berlaar tot een historisch café in Herenthout.  De organisaties die deelnemen aan het evenement zijn evenzeer gemengd: stadsarchieven, musea, maar ook heemkringen, academies en zelfs toneelgroepen uit de streek zijn van de partij.


Programmabrochure en website

De erfgoedcel Kempens Karakter bundelde het volledige aanbod in een handige brochure. In deze brochure vind je telkens wat meer info over de activiteit, de organisatie en de precieze plaats en tijd. Deze brochure kan je downloaden of wie graag een mooi gedrukt exemplaar heeft, kan dit bestellen via info [at] kempenskarakter [dot] be. Op de website van de erfgoedcel kan je het programma ook terugvinden.


Op pad!


Kies zeker een van de leuke activiteiten uit en ontdek ons prachtig Kempens Erfgoed. Heb je vragen, dan kan je de vriendelijke medewerkers van de erfgoedcel steeds bereiken.

Ook op Erfgoeddag kan je experimenteren met de plaats en tijd van je activiteiten. Uit de publieksevaluatie bleek immers dat men heel sterk “een speciale locatie” apprecieert. Probeer met andere woorden je inhoud af te stemmen op een bijzondere, 'inhoudsgebonden' plek die aan het thema ‘Helden’ gerelateerd is. Je kan ook met het tijdstip spelen, en bijvoorbeeld je activiteit laten plaatsvinden op het moment dat de zon al onder is… We wensen onze collega's in de Kempen veel succes en plezier!

Vrije tags
cultuur van alledag
theater
erfgoedzorg
verhalen