Kinderen baas!

Elke eerste zondag na de paasvakantie valt er voor gezinnen met kinderen jonger dan 12 jaar heel wat te beleven. Vele erfgoedorganisaties zetten dan immers hun beste beentje voor om gezinsvriendelijke activiteiten aan te bieden. Er zijn op Erfgoeddag dan ook steeds heel wat families op pad. Erfgoeddag is het ideale moment om de handen uit de mouwen te steken en met gezinsvriendelijke activiteiten te experimenteren.


Nog niet overtuigd? Om erfgoedorganisaties te sensibiliseren en te stimuleren om te werken voor en met gezinnen ontwikkelde de coördinatiecel Erfgoeddag in het verleden twee brochures. All in. Cultureel erfgoed voor het hele gezin reikt je een aantal handvaten en praktische tips aan. Vorig jaar kreeg deze brochure een vervolg met ’t Zit in de familie. Cultureel erfgoed vanuit gezinsperspectief. Hier worden nieuwe en andere accenten gelegd, maar de doelstelling blijft onveranderd. Omdat gezinnen het waard zijn! Twijfel je nog of ben je van plan om een gezinsvriendelijke activiteit op Erfgoeddag aan te bieden, lees dan zeker eens beide brochures door. Je vindt er ongetwijfeld heel wat bruikbare tips in terug.


Neem je als museum deel aan Krokuskriebels (18 tot 26 februari 2012)? Laat je inspanningen dan extra opbrengen en bied je gezinsvriendelijke activiteiten ook aan op Erfgoeddag. De inspiratiedagen van Krokuskriebels legden de focus op activiteiten die gezinsvriendelijk en laagdrempelig zijn. Waar je zonder reserveren kan binnenvallen, die de interactie tussen de gezinsleden centraal stellen en waar, bij de realisatie van de activiteiten, over het museummuurtje is gekeken via samenwerkingen met lokale partners. Een activiteit die aan deze kenmerken voldoet, is niet alleen tijdens Krokuskriebels een topper, maar is ook zeker op Erfgoeddag een succesverhaal. Misschien kan deze activiteit wel in je permanent aanbod worden opgenomen. De verslagen van deze inspiratiedagen kun je nalezen op de website van Krokuskriebels


 


Foto's:


- Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen, Erfgoeddag 2010, FAKE?
- Amsab-ISG, Erfgoeddag 2011, Armoe troef - fotograaf Geert Bonne
- Kortrijk, Erfgoeddag 2010, FAKE? - (c) CJP, Sarah Van Walleghem
- ACV Ieper, Erfgoeddag 2011, Armoe troef

Vrije tags
musea
gezinsvriendelijk
Helden
Korkuskriebels