Kies de gids!

Een à-la-cartebezoek voor groot en klein. Je kan de gids kiezen die bij je past: jong en wild of grijs en wijs? Hoe wil jij als bezoeker je rondleiding? Interactief, kindvriendelijk, met een kwinkslag of een levende encyclopedie? Tijdens Erfgoeddag beslis jij zelf in het Gallo-Romeins museum. Je stelt het menu van je rondleiding samen met objecten naar keuze: thematisch of divers, binnen één periode of als een reis door de tijd. Wil je daarna nóg meer weten, kan je van voren af aan beginnen. 

Kiezen doe je elke dag dus waarom zou je alleen maar volgzaam mogen zijn in het Gallo-Romeins Museum? Dat klopt niet. Waarom zou je als bezoeker niet kunnen participeren door zelf actief te kiezen? 

Het kan erg verfrissend zijn om te kiezen voor een à-la-cartebezoek waarin de bezoeker de gids kiest én de objecten die aan bod zullen komen wanneer hij of zij aan het woord is. Mogelijks geven de Erfgoeddagbezoekers zo een nieuwe impuls aan de publiekswerking van het museum. Het concept wordt nu ook uitgetest binnen de scholenwerking van het museum en de leerkrachten reageren alvast erg enthousiast. 

Bezoekers centraal tijdens Erfgoeddag 

Tijdens Erfgoeddag ligt de focus op de bezoekers. Zij zijn de centrale figuren. Het gaat over hun erfgoed en tijdens hun bezoek kunnen ze een actieve, participerende rol spelen. Wil je eens écht aan zet zijn? Kies dan tijdens Erfgoeddag voor een ‘à la carte’ bezoek in het Gallo-Romeins Museum.

--

Mooi meegenomen! De bezoekers kiezen na elke mini-rondleiding een postkaart van hun favoriete topstuk. Bezoekers kunnen dus een mooie verzameling aanleggen wanneer ze enkele korte rondleidingen na elkaar volgen. Het museum is open van 10 tot 18 uur en de activiteit 'Kies de gids' kan je volgen tussen 14 en 18 uur.
 

Vrije tags
Steractiviteit
erfgoeddag