In geen tijd. Een niet-alledaagse geschiedenis

cover 'In geen tijd. Een niet-alledaagse geschiedenis'

Naar aanleiding van Erfgoeddag 2013 geeft Davidsfonds Uitgeverij het boek ‘In geen tijd. Een niet-alledaagse geschiedenis’ uit van auteur Kris Merckx. 

Organisaties en verenigingen die aan Erfgoeddag 2013 deelnemen, kunnen dit boek bestellen via Davidsfonds Uitgeverij tegen 40% korting op de winkelwaarde van €27,50. Per boek betaal je dus slechts €16,50 euro. In de aanloop van Erfgoeddag en op Erfgoeddag zelf, kun je die boeken dan zelf verkopen aan de normale handelsprijs. Dit aanbod is geldig bij een bestelling van minstens 10 exemplaren. 

Vanaf het 11de exemplaar is er recht van retour. Dat betekent dat je de onverkochte boeken terug kan sturen naar de uitgeverij (uiteraard geldt dit enkel voor onbeschadigde exemplaren). Gezien de grote korting op de boeken, komen de verzendkosten op rekening van de besteller. Er bestaat ook de mogelijkheid om de bestelde boeken zelf te komen ophalen bij Davidsfonds Uitgeverij in Leuven. Gelieve dit wel duidelijk te vragen bij je bestelling. 
 
De boeken zullen ongeveer drie weken vóór Erfgoeddag ter beschikking zijn (begin april 2013). Maar je kan je bestelling wel nu al plaatsen via Davidsfonds Uitgeverij. Meer informatie en bestellen kan via verkoop@davidsfonds.be of 016 31 06 20. Vermeld in je e-mail duidelijk dat het gaat om de actie rond Erfgoeddag 2013 en geef zeker ook de lever- en facturatiegegevens door. 
 
Maar waarover gaat dit boek nu precies?
Ons hele leven houden we rekening met de tijd. Maar wat houdt dat abstracte begrip eigenlijk in? Hoe meten we de tijd? Waarom bestaat een jaar uit 365 dagen en een dag uit 24 uur? Klopt dit wel? Bestaat de tijd ook buiten het menselijk bewustzijn? Hoe ervaren dieren de tijd? Heeft de tijd een begin en een einde? Hoe lang duurt de tijd en wat is het kortst mogelijke moment? Zou de tijd bestaan als er niemand was om erover na te denken?
 
De lessen geschiedenis gaven ons een vaag idee van ‘onze tijd’, maar hoe subjectief is dat verhaal? Met dit boek gaat Kris Merckx in op deze en vele andere herkenbare vragen. In geen tijd biedt een overzicht van de geschiedenis van de tijd: over kalenders en uurwerken, de oerknal en het ontstaan van de aarde, over het voorspellen van de toekomst en het reizen in de tijd, over Darwins evolutietheorie en Einsteins relativiteitstheorie. Hoe ontdekten onze voorouders stilaan de lange geschiedenis van het heelal en de aarde? Tot het eind der tijden. Een aanrader voor iedereen die wel al eens gevloekt heeft dat de tijd te snel ging. Of te traag… Wij allemaal dus.
 
 
 
Vrije tags
erfgoeddag
geschiedenis
tijd