Het Erfgoeddagprogramma in teken van Zorg staat online

Campagnebeeld Erfgoeddag 2017
Op zondag 23 april is het zover. Dan zwaaien zo'n 600 erfgoedinstellingen en organisaties uit de zorgsector hun deuren open voor Erfgoeddag. Samen presenteren ze een veelkleurige waaier van 800 gratis activiteiten rond het thema Zorg.
 
Het programma vindt u op www.erfgoeddag.be. Wist u dat u het programma kan bekijken dankzij de gratis ErfgoedApp die u kan downloaden via www.erfgoedapp.be?
 
Zorg vroeger en nu? En wat met de zorg voor ons cultureel erfgoed? En hoe kan erfgoed bijdragen tot het welzijn van mensen? Ontdek het allemaal tijdens Erfgoeddag! 
 

Het programma
Bent u benieuwd naar wat er allemaal op Erfgoeddag te beleven valt? Surf dan naar www.erfgoeddag.be en snuister door het programma door een activiteit op de kaart te zoeken of een trefwoord in te tikken. 
 
De ErfgoedApp en Erfgoeddag vormen twee handen op een buik! Door de gratis ErfgoedApp te downloaden kunt u op een zeer eenvoudige manier het Erfgoeddagprogramma raadplegen. Of wilt u een programma op maat samenstellen? Dat doet u dankzij de functie Mijn programma. Hiermee selecteert u de activiteiten die u interesseren en met een druk op de knop 'print mijn programma' heeft u een gepersonaliseerd programma bij de hand. 
 
Wedstrijd: welke remedies tegen kwaaltjes kreeg u mee van uw grootmoeder?
U kan vanaf 23 maart tot en met 13 april melden welke remedies tegen kwaaltjes u meekreeg van uw grootmoeder. Dit kan via de Facebookpagina van Erfgoeddag: www.facebook.com/erfgoeddagvlaanderenbrussel. De prijs bestaat uit een vijfsterrenovernachting in het Taxandriamuseum te Turnhout. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens het nationale persmoment van Erfgoeddag bij het Margritte Museum in Brussel. De jury bestaat uit psychiater Dirk De Wachter en zangers Guido Belcanto en Geena Lisa. 
 
'Erfgoed’ + ‘goed doel’ = Erfgoeddoel 
Erfgoedzorg – het werk achter de schermen, behoud, beheer, registratie, restauratie, onderzoek … is duur en steun is dus welkom. De Erfgoeddoel-campagne wil de in erfgoed geïnteresseerde burger uitnodigen om zijn of haar goede doel te vinden, en zich ermee te verbinden. Surf naar www.erfgoeddoel.be, bekijk het promotiefilmpje en ontdek welke erfgoedinstellingen deelnemen.
 
Het campagnebeeld werd vormgegeven samen met beelddramaturge Lise Bruyneel
De foto is van Carla van de Puttelaar, untitled, 2000. FARO-collega Silke Theuwissen finaliseerde het beeld.
 

Promotiefilm Erfgoeddag, van de hand van Linde De Nijs, studente animatie aan het KASK: