Er was eens... Heroïsche verhalen op Erfgoeddag

Helden, is bij uitstek een thema om voor alle leeftijden verhalen te vertellen. Verhalen over helden die in het collectieve geheugen zitten en een stukje erfgoed geworden zijn. Maar ook kleine helden, mensen die zonder veel poeha nuttige dingen deden en invloed hadden op ons bestaan en op onze fantasie, cultuur en levenswijze. Er is dan ook een reuzenaanbod aan kinderboeken, oude heldenverhalden, sprookjes, enz. waaruit geput kan worden.

Vergeten verhalen en sprookjes over oudere helden en heldinnen. Je bent immers nooit te oud om een draak te bevechten, verliefd te worden of iemand te redden. Of verhalen over kleine, alledaagse helden, verhalen over moed en overleven. Ook zijn er verhalen over de zoektocht naar heldenmoed of de zoektocht naar die ene echte held.

Ga dus zeker eens langs bij de bibliotheek in jou buurt, of ga op zoek in de Volksverhalen Almanak of de Vlaamse Volksverhalenbank. Je kan uiteraard ook een beroep doen op De Luisterlezer. Al enkele jaren geeft De Luisterlezer Erfgoeddag een extra dimensie. De Luisterlezerbus, het mobiele theater van Selle de Vos, houdt halt op de plaats waar je het publiek wilt verrassen. Ongeacht het weer is er een supergezellige vertelruimte voorhanden. De Luisterlezer richt zich naar kinderen vanaf 4 jaar, families en volwassenen. Deze Luisterlezer maakt deel uit van een groep gedreven vertellers, De Klapekster. Ook zij komen op Erfgoeddag graag naar je toe.

Voor meer informatie kan je terecht op www.luisterlezer.be, telefoneren kan naar 016 25 85 93 of 0479 21 85 15. Voor informatie over De Klapekster kan je vanaf 01/10 terecht op www.deklapekster.be.


Afbeelding:

boven: de Luisterlezerbus (c) Selle De Vos
onder: de Luisterlezerbus op Erfgoeddag 2011 in de regio TERF © Erfgoedcel TERF


Vrije tags
literatuur
Helden
poëzie