Dit was Erfgoeddag 2013

Belleman, Markt Kortrijk (c) CJP, foto: Hanne Vervaeke

De dertiende editie van Erfgoeddag was een groot succes. Meer dan 500 organisaties presenteerden samen een veelkleurige waaier van meer dan 750 gratis activiteiten. Deze activiteiten trokken maar liefst 220.000 bezoekers. Dank je wel aan al wie meehielp er opnieuw een leerrijke Erfgoeddag van te maken.

Bekijk hieronder een fotografische impressie van deze vele activiteiten.

 

Met veel dank aan de mensen en organisaties die ons hun foto's hebben toegestuurd. Heb je zelf nog beeldmateriaal? Je mag het ons steeds bezorgen via info@erfgoeddag.be

 
 
En we blikken vooruit
 
Op zondag 27 april 2014 vindt de veertiende editie van Erfgoeddag plaats. Het thema van deze editie is ‘Grenzeloos’. 
 
Grenzen: waar trek je die in erfgoedorganisaties? Wat toon of vertel je, bewust of onbewust, aan het publiek, en wat precies niet? Hoe ga je om met drempels en toegangen, binnen en buiten? En tot waar krijgt het publiek inzage in wat er bij jou voor en achter de schermen gebeurt? Op deze Erfgoeddag kan je tonen hoe grensverleggende ideeën en invloeden uit het buitenland (UNESCO, ICOM…) bij jou hun beslag krijgen. Of nog, confronteer het publiek met vragen, kansen en problemen die opduiken wanneer je de grens – letterlijk – oversteekt, met je collectie(s), je werk, je denken en je invloed. Een Erfgoeddag zonder grenzen dus!
 
Afbeelding boven: Belleman, Markt Kortrijk (c) CJP, foto: Hanne Vervaeke

 

Vrije tags
erfgoeddag
2013
beeldmateriaal