De Digitale Week en Erfgoeddag vinden elkaar

Campagnebeeld van de Digitale Week

De tijd tikt en tikt. Nog maar een kleine tien dagen scheiden ons van zondag 21 april want dan is het... Erfgoeddag! Maar ook de Digitale Week telt af. Deze week vindt immers plaats van zaterdag 20 tot en met vrijdag 26 april. De Digitale Week is een sensibiliseringscampagne in heel Vlaanderen die de digitale kloof, mediawijsheid en e-inclusie in de kijker stelt. De Digitale Week is een initiatief van LINC vzw.

De Digitale Week zit in een nieuw jasje
Het publieksluik van de Digitale week staat online en het zit in een nieuw, hip jasje. Zo vindt iedereen de activiteiten supersnel. Op hun website www.digitaleweek.be staat het Erfgoeddaglogo. Klik daarop en je ziet meteen de activiteiten die eraan gelinkt zijn. Maandag 15 april stelt de Digitale Week het spel www.digitalesteden.be en de QR-actie voor. In de zoektocht naar een datum voor volgend jaar werd ook een enquête gelanceerd. Onderaan dit blogbericht kan je het eerste ludieke filmpje bekijken. Hou je ogen open want volgende week verschijnen er nog twee die de moeite zijn. Heb je vragen? Contacteer dan als de bliksem Rob Declerck via rob.declerck@linc-vzw.be en hij goochelt de antwoorden uit zijn digitale hoed. Zo blijft iedereen fijn op de hoogte. 
 
En op Erfgoeddag?
In de Erfgoeddagprogrammabrochure en de website pronkt soms een paarse Pacman. Dat betekent dat er een connectie is met de digitale week. Zo kan je in Gistel en Moerbeke oude fotomaterialen en postkaarten laten digitaliseren, in Merksplas grasduin je naar hartelust in brieven uit het archief, in Nazareth maak je kennis met de Erfgoedbank, de dienst Erfgoed van Lanaken demonstreert je hoe te digitaliseren en Mechelen neemt je mee op sleeptouw om een digitale verkenningstocht af te leggen. Dit is slechts een greep uit de vele activiteiten met een link naar de Digitale Week. Ontdek het zelf op www.erfgoeddag.be.
 
Meer weten over de Digitale Week?
Neem dan zeker een kijkje op www.digitaleweek.be of bekijk hieronder het ludieke 'mediawijze' promofilmpje:

Vrije tags
digitaliseren
Digitale Week