De 15e Nacht van de Geschiedenis staat in teken van muziek

Vandaag is De Nacht van de Geschiedenis van het Davidsfonds aan zijn 15e editie toe. Deze feesteditie staat helemaal in het teken van muziek: zo’n 200 Davidsfonds-afdelingen over heel Vlaanderen zetten vanavond alles op haren en snaren om de deelnemers een onvergetelijke muzikale geschiedenisactiviteit te bezorgen. Vanaf dit jaar is er ook een gloednieuwe website die alle activiteiten bundelt.
 
Van jazz, folk, rock en pop tot gregoriaanse gezangen en polyfonie: de 15e editie van De Nacht van de Geschiedenis duikt de muziekgeschiedenis in en legt de klemtoon op uiteenlopende muziekstijlen. “Het thema muziek kwam uit de bus na een bevraging bij onze vrijwilligers,” vertelt algemeen directeur Tine Verhelst. “We vonden het belangrijk om hen te betrekken bij de feestelijke editie, en het thema leent zich daar perfect toe.”
 
Naast een scala aan genres, valt er tijdens De Nacht ook veel te ontdekken over het boeiende leven dat vele componisten hebben geleid. Rondleidingen, lezingen, concerten, theatervoorstellingen en tentoonstellingen over heel Vlaanderen brengen de muziekgeschiedenis op dinsdag 21 maart 2017 opnieuw tot leven.

Bekijk hier het programma