Campagnebeeld

Het campagnebeeld van Erfgoeddag is gekend! FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw schuift graag het beeld van de hand op de schouder naar voor. De zeventiende editie van Erfgoeddag heeft als thema Zorg.

Het thema Zorg bestaat uit drie lijnen:
- welzijn en gezondheid
- de geschiedenis van de zorg
- de zorg voor ons erfgoed

Het menselijke aspect staat de zeventiende editie van Erfgoeddag centraal. Hoe kan de erfgoedsector zorgen voor toegankelijke activiteiten? Hoe kan er gezorgd worden dat ook de meest kwetsbaren binnen de samenleving kunnen genieten van ons erfgoed? En zijn we niet allemaal kwetsbaar als mens vanaf de geboorte? Elke streek en gemeente heeft wel een link met het thema Zorg. Er was overal wel een sleutelfiguur doorheen de tijd die kwetsbare personen terug op weg hielp.
 
Zorg dragen is geëvolueerd: zorginstanties zijn niet meer uit onze maatschappij te denken. En hoe kan cultureel-erfgoed een rol spelen voor mensen met dementie en hun mantelzorgers? Of hoe kan er een aanbod ontwikkeld worden voor mensen met autisme? En kunnen doven en slechtzienden ook genieten van Erfgoeddagactiviteiten?
 
Maar ook de zorg voor ons erfgoed gebeurt vandaag helemaal anders dan dertig jaar geleden. De kijk op zorg evolueert en ook dit staat in de kijker tijdens Erfgoeddag. Vaak is het zorg dragen voor de objecten binnen archieven, depots en de stukken binnen de collectie maatwerk dat vaak achter de schermen gebeurt. Met het thema Zorg wordt getoond tijdens Erfgoeddag hoe divers zorgen zijn.

Veel succes aan alle organisaties, verenigingen en instellingen die aan Erfgoeddag deelnemen!
 
Het campagnebeeld werd vormgegeven samen met beelddramaturge Lise Bruyneel
De foto is van Carla van de Puttelaar, untitled, 2000 FARO-collega Silke Theuwissen finaliseerde het beeld
Spoedig vind je op de website van FARO diverse digitale dragers van het campagnebeeld.
Opmerking: Partners onder voorbehoud
 
Het logo van Erfgoeddag kan je alvast downloaden.