Vlieg erin

Brainstorm

Nog op zoek naar een goede brainstorm? Test dan zeker de hart, hand, hoofd methodiek eens uit. Deze brainstorm kan tot verfrissende ideeën leiden.


Cultureel erfgoed en gezinnen

Om erfgoedorganisaties te sensibiliseren en te stimuleren om te werken voor en met gezinnen ontwikkelden we twee brochures.

'All in. Cultureel erfgoed voor het hele gezin' reikt je een aantal handvaten en praktische tips aan. In 2010 kreeg deze brochure een vervolg met '’t Zit in de familie. Cultureel erfgoed vanuit gezinsperspectief'. Hier worden nieuwe en andere accenten gelegd, maar de doelstelling blijft onveranderd. Omdat gezinnen het waard zijn! Twijfel je om een gezinsvriendelijke activiteit op Erfgoeddag aan te bieden, neem dan zeker beide brochures eens door. Je vindt er ongetwijfeld heel wat bruikbare tips in terug.

- All in. Cultureel erfgoed voor het hele gezin (293.99 kB, pdf)
- ’t Zit in de familie. Cultureel erfgoed vanuit gezinsperspectief (528 kB, pdf)

Vlieglabel | CultuurNet Vlaanderen

'Jong geleerd is oud gedaan' geldt ook voor cultuurdeelname. Daarom wil Vlieg meer families meer goesting geven in meer cultuur. Het Vlieglabel van CultuurNet Vlaanderen maakt het cultuur- en vrijetijdsaanbod voor kinderen (-12jaar) en families zichtbaar. Alle info over Vlieg vind je in deze brochure of op de website van CultuurNet Vlaanderen.

Naar aanleiding van Erfgoeddag 2012 met als thema 'Helden' hebben we ook nog deze tip.

Kinderen laten kennis maken met lokale helden uit het verleden. Met deze opdracht stuurde KATHO Tielt enkele studenten naar Oostende en de regio rond Roeselare. De focus lag op erfgoed en interculturaliteit. Hoewel deze bundels voornamelijk activiteiten bevatten die ontwikkeld werden om met kleuters in de klas uit te voeren, leveren ze ongetwijfeld ook heel wat inspiratie voor andere leeftijdsgroepen. Veel leesplezier!

- Brochure: kleuters en Oostendse helden (2.57 MB, pdf)
- Handleiding: Emiel Lauwers, Ingelmunster (2.49 MB, pdf)
- Handleiding: Jules Lagae, Roeselare (2.79 MB, pdf)
- Handleiding: Omer Karel de Laey, Hooglede (3.83 MB, pdf)
- Handleiding: Odiel Defraeye, Rumbeke (7.35 MB, pdf)