Zitdagen FARO digitaal

Adviesgesprek. Foto: StartupStockPhotos via Pixabay

Lokaal erfgoedwerk stelt alle betrokkenen voor tal van uitdagingen: denk maar aan praktische zaken, financiële aspecten en alles wat met beleid te maken heeft. Al uw vragen en bedenkingen zijn welkom op de zitdagen van FARO.

  • Bent u een gemeentelijk of stedelijke cultuurmedewerker en broedt u op een (nieuw) plan voor het erfgoed in uw stad of gemeente? Kunt u op dit moment best een klankbord gebruiken?
  • Heeft u vragen over het duurzaam behoud & beheer van het erfgoed of wilt u een breder en diverser publiek bij dit erfgoed betrekken?
  • Wilt u als beleidsmaker sterker inzetten op lokaal erfgoed, maar u weet nog niet zo goed hoe? Of bent u op zoek naar inspirerende voorbeelden en praktijken of ondersteuning?

Als u op een of meerdere van deze vragen 'ja' antwoordde: schrijf u dan snel in voor een van de digitale FARO-zitdagen! Oorspronkelijk bedoeld als echte ontmoetingsmomenten op twee locaties in Vlaanderen, organiseert FARO deze zitdagen nu digitaal wegens de aanhoudende coronacrisis. Zo blijft u – ondanks de crisis - alvast niet met uw vragen zitten.

Persoonlijk adviesgesprek op maat

FARO is het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed en adviseert en begeleidt professionele erfgoedmedewerkers en beleidsmakers rond roerend en immaterieel erfgoed. Om onze dienstverlening dichter bij u te brengen, organiseren we in september voor het eerst twee zitdagen. Leg uw plannen voor en stel al uw vragen aan onze medewerkers. U kan ook – in aanloop naar onze ontmoeting – een kijkje nemen op de gloednieuwe Erfgoedwijzer van FARO, een databank met honderden vragen en antwoorden.

Als u graag persoonlijk advies wil, nodigen we uit om met een van onze medewerkers in gesprek te gaan.

  • Hoe? Zeg ons best op voorhand waarover u het wil hebben. 
  • Wanneer? Online, op dinsdag 15 september 2020 of op dinsdag 29 september 2020.
  • Wilt u er graag bij zijn? Surf snel naar de datum van uw keuze en schrijf u in. Geef via het inschrijfformulier meteen ook aan welke vraag u precies heeft. 
  • U krijgt eerst een formele bevestiging van uw inschrijving. Kort daarna krijgt u het exacte tijdstip toegestuurd, samen met een link naar de digitale toepassing waar het gesprek kan plaatsvinden. Digitale koudwatervrees is echt niet nodig; we helpen u graag verder.

Deze digitale zitdagen zijn voor iedereen die professioneel betrokken is bij het lokale erfgoed- en cultuurwerk, zoals medewerkers uit lokale musea, archiefdiensten en documentatiecentra, gemeentelijke cultuur- en erfgoedambtenaren, lokale beleidsmakers …  

Vragen? Bel of mail naar Gregory Vercauteren (gregory.vercauteren@faro.be, 02 213 10 72) of Wouter Lammens (wouter.lammens@faro.be, 02 213 10 83).

Foto: StartupStockPhotos via Pixabay

Wouter Lammens