Vragen bij uw lokale erfgoedwerking? FARO komt naar u toe!

Adviesgesprek. Foto: StartupStockPhotos via Pixabay
 • Bent u een gemeentelijk of stedelijke cultuurmedewerker en broedt u op een (nieuw) plan voor het erfgoed in uw gemeente? Kunt u op dit moment best een klankbord gebruiken?
 • Heeft u vragen over het behoud & beheer van het erfgoed in uw gemeente of stad, of wilt u een breder en diverser publiek bij dit erfgoed betrekken?
 • Wilt u als beleidsmaker sterker inzetten op lokaal erfgoed, maar bent u op zoek naar inspirerende voorbeelden en praktijken of ondersteuning?
 • Wilt u uw professioneel netwerk uitbreiden? Of nog, bent u nieuwsgierig naar de ervaringen van uw collega's uit de regio?

Als u op een of meerdere van deze vragen 'ja' antwoordde: kom dan naar de FARO-zitdag!

FARO is het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed en adviseert en begeleidt professionele erfgoedmedewerkers en beleidsmakers rond roerend en immaterieel erfgoed. Om onze dienstverlening - letterlijk - dichter bij u te brengen, organiseren we in september voor het eerst twee zitdagen. Kom proeven van en praten over actuele thema's tijdens onze workshops en stel al uw vragen aan onze medewerkers.

 • Op dinsdag 15 september 2020 zijn we te gast in CC Diest, Begijnhof, Infirmeriestraat z/n, 3290 Diest.
 • Op dinsdag 29 september 2020 vindt u ons in CC de Brouckere, Aartrijksestraat 6, 8820 Torhout.

Inspiratie troef!

Verspreid over de dag biedt FARO u drie workshops, over heel uiteenlopende onderwerpen. Maak uw keuze uit onderstaande thema's, of volg ze gewoon alle drie: 

 • Erfgoed & onderwijs
  Erfgoeddag maakt school in 2022. Met onderwijs als thema biedt Erfgoeddag u de kans om nu alvast samenwerking op te zoeken met scholen in de omgeving; en/of om uw aanbod nog eens extra op te poetsen en bekend te maken. Maar hoe begint u eraan? Deze workshop reikt ideeën en tips aan.
 • Behoud & beheer
  Erfgoed bewaren en een duurzame toekomst bieden? Makkelijker gezegd dan gedaan, niet? Deze workshop biedt u niet alleen een (denk)kader, maar presenteert u ook een aantal hulpmiddelen waarmee de zorg voor uw erfgoedcollectie(s) concreet kan beginnen (of verbeteren).  
 • Participatieve methoden
  In deze workshop bespreken we wat ‘participatie’ is, waarom dat interessant voor u is en welke methodes daarbij hun nut hebben bewezen. Verwacht u aan een workshop met inspirerende voorbeelden en ervaringen van de deelnemers zelf. Een interactieve sessie dus, die u heel wat concrete ideeën geeft. Daarna kunt ook u in uw gemeente met een bredere groep mensen rond erfgoed aan de slag gaan.

Persoonlijk adviesgesprek op maat

Wie graag persoonlijk advies wil, nodigen we uit om met een van onze medewerkers in gesprek te gaan. Hoe? Zeg ons best op voorhand waarover u het wil hebben. Wij voorzien dan op de dag zelf de nodige tijd en rust voor een persoonlijk adviesgesprek. U kunt zowel een adviesgesprek aanvragen als een of meerdere workshops bijwonen. U kunt natuurlijk ook enkel een adviesgesprek aanvragen, of enkel een workshop bijwonen. Aan u de keuze.

Praktisch

 • Deze zitdagen zijn er allereerst voor zij die professioneel betrokken zijn bij het lokale erfgoed- en cultuurwerk, zoals medewerkers uit lokale musea, archiefdiensten en documentatiecentra, gemeentelijke cultuur- en erfgoedambtenaren, lokale beleidsmakers …  
 • Wilt u er graag bij zijn in Diest of Torhout? Surf snel naar de locatie van uw keuze en schrijf u in. Wilt u graag een adviesgesprek? Geef dan via het inschrijfformulier aan welke vraag u precies heeft. 
 • U krijgt eerst een formele bevestiging van uw inschrijving. Heeft u een adviesgesprek gevraagd? Dan krijgt u in de loop van september het exacte tijdstip waarop dit gesprek kan plaatsvinden. 
 • Deelnemen is gratis, maar inschrijven is verplicht. 

Vragen? Bel of mail naar Gregory Vercauteren (gregory.vercauteren@faro.be, 02 213 10 72) of Wouter Lammens (wouter.lammens@faro.be, 02 213 10 83).

Foto: StartupStockPhotos via Pixabay

Wouter Lammens