FARO-zitdagen: alles over de evenwichtskunst van het lokale erfgoedbeleid

Adviesgesprek. Foto: StartupStockPhotos via Pixabay

FARO, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed, adviseert en begeleidt professionele erfgoedmedewerkers en beleidsmakers rond roerend en immaterieel erfgoed. Om onze dienstverlening – letterlijk – dichter bij u te brengen, organiseren we twee ontmoetingsmomenten, helemaal op maat van het lokale erfgoedwerk. Kom proeven van en praten over actuele thema’s tijdens onze workshops en stel al uw vragen aan een van onze medewerkers.

  • Broedt u als gemeentelijk of stedelijke cultuurmedewerker op een (nieuw) plan voor het erfgoed in uw gemeente? En zou u op dit moment best een klankbord kunnen gebruiken? 
  • Heeft u vragen over het behoud & beheer van het erfgoed in uw gemeente of stad, of wil u een breder en diverser publiek bij dit erfgoed betrekken?
  • Wil u als beleidsmaker meer inzetten op lokaal erfgoed, maar bent u op zoek naar inspirerende voorbeelden en praktijken of ondersteuning?
  • Wil u uw professioneel netwerk uitbreiden? Of bent u nieuwsgierig naar de ervaringen van uw collega’s uit de regio?

Als u op een of meerdere van deze vragen ‘ja’ antwoordde: kom dan naar de FARO-zitdag!

Wat kan u verwachten? 

1/ Korte, inspirerende workshops. U kan kiezen uit:

  • Workshop 1 | Erfgoedzorg (11.00 - 12.00 uur): Hoe voorkomt u schade en verlies van uw erfgoedcollectie? Denken vanuit de 10 schadefactoren en de ondersteuningsmogelijkheden vanuit FARO.
  • Workshop 2 | Publiek (13.00 - 14.00 uur): Hoe bereikt u als erfgoedwerker het lager en secundair onderwijs in uw gemeente? We blikken terug op inspirerende initiatieven van Erfgoeddag 2022 en bekijken samen hoe acties over erfgoed in en rond lokale scholen goed en haalbaar kunnen zijn.  

2/ Een persoonlijk adviesgesprek op maat

U kan ook met een van onze medewerkers in gesprek gaan. Hoe? Zeg ons best op voorhand waarover u het wil hebben. Wij voorzien dan op de dag zelf de nodige tijd en rust voor een persoonlijk adviesgesprek.  

3/ Mix & match

U kan kiezen of u deelneemt aan de workshop(s) of een adviesgesprek. Of combineer beide, dat kan ook. Indien u ook deelneemt aan een workshop, dan plannen we het adviesgesprek in vlak voor of vlak na de workshop. 

Iets voor u? 

Deze dagen zijn er voor wie beroeps- of beleidsmatig betrokken is bij het lokale erfgoed- en cultuurwerk, zoals medewerkers uit lokale musea, archiefdiensten en documentatiecentra, gemeentelijke cultuur- ,erfgoed- en vrijetijdsambtenaren, beleidsmakers …

Op 7 juni zijn we te gast in Zedelgem, op 23 juni ontvangen we u graag in Hasselt. Meer info en inschrijven: klik op de locaties en schrijf u vandaag nog in! 

Vragen?

Bel of mail naar Gregory Vercauteren (gregory.vercauteren@faro.be, 02 213 10 72) of Wouter Lammens (wouter.lammens@faro.be, 02 213 10 83).

Foto: StartupStockPhotos via Pixabay

Wouter Lammens