Nomineer uw favoriete maker!

Nomineer uw favoriete maker

Welke vakman of -vrouw beroert (nog steeds) uw hart? Van wie kreeg u de kans iets te leren? Dankzij welke man of vrouw kwam u in aanraking met een bijzonder ambacht? Of dankzij wie begon u dingen te maken die u mooi vindt? Grijp deze kans en zet de vakman of -vrouw naar uw hart in de bloemetjes. Nomineer vandaag nog uw favoriete maker en vertel waarom u haar of hem graag nomineert. 

Over de wedstrijd

Makers nomineren kan tot en met Erfgoeddag op 28 april 2019 via de pagina faro.be/nomineer-jouw-maker

De vijf meest inspirerende voorstellen vallen in de prijzen. Geef dus een woordje uitleg over waarom u deze persoon wil nomineren. Zit er een verhaal achter? Heeft u  goede herinneringen aan deze vakman of vakvrouw? Leerde u dankzij uw favoriete maker hoe zinvol het is de handen uit de mouwen te steken? We zijn benieuwd!

De jury beslist

De juryleden bekijken en beoordelen onafhankelijk van elkaar alle inzendingen. De mate waarin een verhaal anderen kan inspireren, vormt hun belangrijkste criterium.

Tot de jury behoren:

  • Anna Crabs, projectbeheerder bij UNIZO
  • Titus De Voogdt, maker en acteur
  • Lize De Doncker, educatief medewerker bij het Industriemuseum
  • Bart De Nil, manusje-van-alles, adviseur participatie, welzijn en sectorcoördinator archieven bij FARO

De vijf meest inspirerende voorstellen vallen in de prijzen. Bokrijk, Flanders DC, het Industriemuseum, GAMMA en UNIZO schudden speciaal voor de gelegenheid enkele mooie prijzen uit hun mouw en zetten u en uw maker graag in de bloemetjes.

De ene video is de andere niet

Toen we Titus De Voogdt vroegen om mee te werken aan dit project aarzelde hij geen moment. Het was meteen duidelijk dat hij in zijn hart een echte maker is. Ook smid Julie Van Mechelen sprong spontaan op deze wedstrijdkar.

En het eindresultaat? Productiehuis Friction Productions maakte van deze wedstrijdfilm een echt plaatje. Het team wist inhoud en emotie te verbinden en vond de perfecte balans. Dit enthousiaste team stelt de juiste vragen, luistert aandachtig en komt zo tot het best mogelijke resultaat. 

Graag bedanken we ook Smederij Dujardyn artconcept uit Oostrozebeke voor hun gastvrijheid tijdens het filmen. Deze wedstrijd zorgde zo alvast voor mooie ontmoetingen.

Er is ook een wedstrijdreglement, dat kan u hier raadplegen.

Erfgoeddag

Op zondag 28 april staat Erfgoeddag helemaal in het teken van het thema ‘Hoe maakt u het?’. Ambachten en vakmanschap lopen dit jaar als een rode draad doorheen het evenement. Het thema beroert alleszins vele harten, want nooit eerder werden zoveel activiteiten geregistreerd als dit jaar. Het roerende en immateriële verhaal achter ambachten inspireert. Talenten van generatie op generatie doorgeven is immers een positief en krachtig verhaal. Binnenkort maken we het volledige programma bekend. Hou dus zeker deze website in de gaten.

tine vandezande
erfgoeddag
Evenement