Ambachts M/V/X

Afbeelding Liberale vrouwen

Zoals bij al hun activiteiten, gaan de Liberale Vrouwen ook voor Erfgoeddag 2019 op zoek naar een ‘female touch’. Nena Vandeweerdt, onderzoekster aan de KU Leuven neemt u mee door de geschiedenis van de vrouw in de wereld van de ambachten. Hoe zijn ambachten en vaklieden geëvolueerd? Welke plaats namen vrouwen in die geschiedenis in en was dit hun vrije keuze of niet? Hoe staan vrouwen er vandaag voor? 

Met deze lezing willen de Liberale Vrouwen een taboe doorbreken dat zo oud is als de ambachten zelf, namelijk dat vakwerk iets is voor mannen. Via het Liberaal Archief legden ze contact met Nena Vandeweerdt, gespecialiseerd in historisch onderzoek over dit thema. 

Niet zomaar een workshop

Na afloop van de lezing kunt u tijdens een workshop wolbewerking aan de slag met natuurlijke, milieuvriendelijke wol. Al spinnend en wevend stopt u zo een eeuwenoud ambacht in een modern jasje. Een duurzaam jasje bovendien, want u maakt tijdens de workshop enkel gebruik van ecologisch verantwoorde wol en kleuringen.

Out-of-the-box denken

Voor een organisatie als Liberale Vrouwen is het belangrijk om out-of-the-box te durven denken. Zeker op een dag als Erfgoeddag, met een enorm aanbod aan activiteiten, blijft het belangrijk om uit de band te springen. Mis deze activiteit niet en kom op een unieke locatie in Brussel kennismaken met een bijzonder boeiende lezing en een fijne doe-workshop mét ecologisch kantje!

  • 11.00 uur: lezing Nena Vandeweerdt (onderzoekster KU Leuven), 
  • 14.00 uur: workshop wolbewerking, spinnen en weven door Monique Vierendeels van ecologisch wol- en verfatelier Herba Lana.
  • Er kunnen 100 mensen deelnemen vaan de lezing, de workshop  kan doorlopend gevolgd worden tussen 10 en 18 uur.

Traditie

De Liberale Vrouwen zijn ieder jaar van de partij tijdens Erfgoeddag. Klik hier en herbeleef de activiteit van vorig jaar, in het teken van het thema 'Kiezen'.

Benieuwd naar de rest van het Brusselse aanbod? Stel uw programma samen via de kaart of het zoekvenster via www.erfgoeddag.be.

tine vandezande