Tweedehands vitrinekasten in de aanbieding

Modellenzaal met schilderijen en scheepsmodellen in vitrinekasten, 1900 - 1949. Rijksmuseum afdeling Beeld via Rijksstudio, publiek domein

Het Gents Universiteitsmuseum contacteerde ons met een aanbod van tweedehands vitrinekasten. De collecties van voormalige museumopstellingen gaan naar het depot en daardoor komen deze meubelstukken vrij. Het gaat in totaal om een vijftigtal staande vitrinekasten. Er is een smal model en een breed model.

Het GUM wil er graag andere erfgoedorganisaties blij mee maken. U leest het goed: de kasten worden u gratis aangeboden. Een afspraak voor bezichtiging is mogelijk op maandag, dinsdag of woensdag: contacteer daarvoor greet.vanderhaegen@ugent.be.

Smalle vitrinekast. Foto: GUM
Bredere vitrinekast. Foto: GUM

Smal model:

- 220 bij 120 bij 60 cm (h x b x d)
- Onderaan 1 opberglade

Breed model:

- 220 bij 180 bij 60 cm (h x b x d)
- Onderaan 2 opberglades

DIVA, het museum voor diamant, juwelen en zilver, verkoopt dan weer enkele zwarte vitrinekasten via MuseumDepotShop

Doe er uw voordeel mee, of breng dit aanbod onder de aandacht van lokale erfgoedverenigingen in uw regio!

Misschien kan het u zelfs inspireren om een aantal in onbruik geraakte meubelstukken te herbestemmen en zo ruimte vrij te maken? En ondertussen denkt FARO samen met Pulse transitienetwerk na over materiaal delen en hergebruiken in de cultuur- en erfgoedsector.

Foto: Modellenzaal met schilderijen en scheepsmodellen in vitrinekasten, 1900-1949. Rijksmuseum afdeling Beeld via Rijksstudio, publiek domein.

Tine Hermans