Mogen we u voorstellen: het gloednieuwe campagnebeeld van Erfgoeddag 2019. Met in de hoofdrol een hand waarin diverse ambachten vervat zitten. Welke vakvrouwen en -mannen herkent u?
In een nieuw leertraject delen FARO en Herita theoretische kaders, methodieken, tips, tricks en onze eigen praktijkervaringen om vrijwilligers te vinden en te blijven motiveren. Zin om mee te denken en te leren? Schrijf u vandaag nog in!
Marcel en André zijn allebei verbonden aan het Klompenmuseum Den Eik in Laakdal als klompenmaker. Beiden laten ze tientallen mensen telkens opnieuw kennismaken met een bijna vergeten ambacht.
Met zo'n 940 inschrijvingen stevent Erfgoeddag 2019 af op een recordeditie. Achter de schermen wordt momenteel hard gewerkt om het programma op punt te krijgen. Hoe gaan we de komende weken te werk? Lees er hier meer over!
Moeten we Circus Ronaldo nog voorstellen? Dit circusgezelschap werd gesticht in 1971 en viel herhaaldelijk in de prijzen in binnen- én buitenland. Wij gingen praten met Nanosh, die op geheel eigen wijze in de voetsporen van zijn familie treedt.
Vakmensen oefenen hun vak met veel passie en trots uit. En laat nu net dat vakmanschap en die vakkennis de rode draad zijn van Erfgoeddag 2019. Met een nieuwe filmpjesreeks bieden we u inspiratie voor uw activiteiten.
Zondag 28 april 2019 staat Erfgoeddag in het teken van ‘Hoe maakt u het?’. Wilt u het publiek laten proeven van het thema ambachten en vakmanschap? Dien uw activiteit dan uiterlijk vrijdag 11 januari 2019 in.
Doet u graag mee aan Erfgoeddag, heeft u zelfs al een idee maar weet u niet hoe u uw activiteit indient? Of hebt u twijfels over uw activiteit? Schrijf dan samen met de Coördinatie Erfgoeddag uw activiteit in.
Hoe vindt u vrijwilligers voor activiteiten op erfgoedevenementen zoals Erfgoeddag, Open Monumentendag, Nacht van de geschiedenis of Open Kerkendagen? Een nieuwe vormingsreeks geeft u het antwoord.
Dan bent u de persoon die we zoeken. De redactie van het VRT-programma 'Iedereen Beroemd' is namelijk op zoek naar boeiende mensen en dito verhalen voor de nieuwe rubriek 'Familiezaken', waarin gepassioneerde mensen vertellen over hun inmiddels gedeelde passie.
De 19e editie van Erfgoeddag richt op zondag 28 april 2019 volop de schijnwerpers op vakmanschap. Bij een nieuwe editie hoort traditiegetrouw ook een nieuwe gids boordevol inspiratie. Ontdek hem hier!
509 erfgoedorganisaties en -instellingen vierden zondag de 18e editie van Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel.