ValuesTV: nieuwe mediaspeler op komst

Eind oktober schiet ValuesTV uit de startblokken. Dat platform verenigt een televisiezender, een radiostation, een webmagazine, een app en een crowdfundingsplatform. Ter gelegenheid van die lancering is er een interessante wedstrijd.

ValuesTV komt er omdat “mensen op zoek zijn naar duiding, nuance en dialoog. Elk gezichtspunt van waaruit een verhaal verteld wordt voegt dimensies toe, en in veel visies zit een grond van waarheid.” En die ruimte is er bij de andere media op dit moment niet meer, aldus de initiatiefnemers. ValuesTV neemt zich voor om “het woord te geven aan de mensen die het doen. Aan hen die actief zijn in erfgoed, zingeving, spiritualiteit, cultuur,  geschiedenis, ecologie, welzijn, zorg ...”

‘De Erfgoedqueeste’ wordt het programma over materieel en immaterieel erfgoed op televisie en de website. Het is, aldus de initiatiefnemers, de plek om “in te zoomen op behoud en beheer, tradities, feestcultuur, heemkunde, industrieel erfgoed, archieven, musea, erfgoedbibliotheken, maritiem erfgoed ...” Bijzondere aandacht zal ook gaan naar de Vlaamse Meesters en het Europees Jaar voor Cultureel Erfgoed. En ook uw (grote of kleine) activiteiten, lezingen, tentoonstellingen krijgen de nodige aandacht. Laat het aan ValuesTV weten. U bereikt de erfgoedredactie via erfgoed@valuestv.org.

Wedstrijd

Er is zoals gezegd, naar aanleiding van de start van ValuesTV, een wedstrijd.

De inzet? Een crossmediaal pakket op het platform t.w.v. 5.000 euro. Het winnende verhaal wordt in beeld gebracht in een video van tien minuten, verteld in een of meerdere podcasts op ValuesRadio en geschreven in een longread van 2.000 woorden op de site. Tot in de puntjes verzorgd en geproduceerd door de ValuesTV-redactie.

Hoe neemt u deel?

  • Registreer u op ValuesTV.org via 'Registreren'.
  • Maak vervolgens uw erfgoedorganisatie aan.
  • Stuur het verhaal waarmee u op ValuesTV wil komen en overtuig de redactie met een boeiende tekst, een korte video of een podcast.

Deelnemen kan tot 30 oktober 2017.

Roel Daenen