Nele Hendrickx nieuwe directeur Letterenhuis

Nele Hendrickx (c) Stad Antwerpen

Eerder deze week werd bekend dat Nele Hendrickx (°1976) op 25 juni begint als directeur van het Antwerpse Letterenhuis. Zij is sinds 2013 uitgever bij uitgeverij De Geus. Hendrickx volgt Leen van Dijck op, die op 1 juni met pensioen gaat en het Letterenhuis de voorbije decennia leidde.

Na haar opleiding Romaanse taal- en letterkunde in Antwerpen en Madrid en Latijns-Amerikaanse literatuur in Londen, ging Nele Hendrickx aan de slag bij het KunstenFESTIVALdesArts in Brussel. Nadien legde ze zich bij radiozender Klara toe op alles wat met literatuur te maken heeft, alvorens in 2008 het boekenvak in te gaan. Sinds 2008 was zij achtereenvolgens (hoofd)redacteur en uitgeefster Nederlandse en vertaalde fictie en non-fictie bij Uitgeverij De Geus. Hendrickx zorgde ervoor dat uitgeverij De Geus in volle overname met een nieuw elan eenzelfde koers bleef varen.

Nele Hendrickx: "Ik ben overtuigd van de kracht en de betekenis van ons cultureel erfgoed voor de maatschappij van vandaag en morgen en zie enorm veel potentieel om het Letterenhuis nog meer op de kaart te zetten. Ik wil er samen met het team graag een breed toegankelijke en bruisende plek van maken, waar veel mensen terecht kunnen voor kennis, inspiratie en plezier."

U leest in het juninummer van faro | tijdschrift over cultureel erfgoed een uitgebreid afscheidsinterview met Leen van Dijck. Daarvoor moet u dus nog even geduld oefenen.

Letterenhuis

Het Letterenhuis is het literaire archief van Vlaanderen. Het verzamelt en bewaart manuscripten, brieven, foto’s en andere documenten van onder meer schrijvers, dichters, uitgevers en literaire tijdschriften van 1800 tot heden. De collectie vormt ideaal bronnenmateriaal bij onderzoek voor biografieën, tekstedities en literaire of (cultuur)historische studies.

www.letterenhuis.be

Roel Daenen