Klaar voor het Groot Onderhoud?

De Aarde, gezien van Apollo 17 (c) Nasa - Wiki Commons

Vrijdag vindt de zevende editie van het Groot Onderhoud plaats, hét ontmoetings- en netwerkmoment voor de cultureel-erfgoedsector. Het evenement is volzet.

Initieel is het Groot Onderhoud opgevat als een ‘onderhoud’, niet in de technische betekenis van het woord, maar wel als een uitwisseling van gedachten. En dat is het nog steeds. Samen denken we na, en wisselen we ervaringen en ideeën uit. Bovendien werken we steeds met welgekozen thema’s. Dit jaar is dat ‘Erfgoed en duurzame ontwikkeling’. Gezien de maatschappelijke relevantie en urgentie op mondiaal vlak, in zekere zin een vanzelfsprekend thema. Vanzelfsprekend, zeer zeker, maar ook complex.

Vandaar dat we het thema proberen te benaderen met een rijkgeschakeerd programma: drie keynotes in de voormiddag en een waaier van acht sessies in de namiddag. Tussendoor is er een lunch en een (kleine) bedrijvenbeurs. Tot slot is er de traditionele toespraak van de minister van Cultuur, de bekendmaking van de Museum Product Award en ook de eerste editie van het Parlement der Dingen.

Ook benieuwd? U verneemt elders op deze website meer over de inhoud. U kunt bovendien ook de verslagen enz. van de voorbije edities bekijken.

Hopelijk bent u ingeschreven, want het evenement is volzet. Kunt u er niet bijzijn? Dan kunt u de inhoud volgen via het Twitteraccount van FARO en via de hashtag #faronet. Bovendien wordt het hele evenement verslagen door onze mediapartner ValuesTV. In het maartnummer van faro leest u bovendien een kort verslag, met linken naar de presentaties, foto’s, sessieverslagen en filmpjes.

Groot Onderhoud 2017 – 1 december
Provinciehuis Provincie Vlaams-Brabant, Leuven.

P.S. We raden aan om de ErfgoedApp vooraf te downloaden op uw smartphone of tablet. Zo kunt u het programma vlot en eenvoudig ter plekke raadplegen.

Roel Daenen