Enquête Tweede Wereldoorlog: herinnering, oordeel en kennis

'Triumph des Todes (Die Gerippe spielen zum Tanz)', 1944 door Felix Nussbaum - Felix Nussbaum. Wikimedia Commons, publiek domein

De Universiteit Gent en het Studie- en Documentatiecentrum Oorlog en Hedendaagse Maatschappij (CegeSoma-Rijksarchief) voeren een onderzoek uit naar de sociale geschiedenis en impact van de Tweede Wereldoorlog. En u kunt meewerken!

Deze enquête maakt deel uit van een langlopend onderzoeksproject. Het is onder andere de bedoeling om de antwoorden te vergelijken met eerdere publieke bevragingen, o.a. in de jaren tachtig en tweeduizend.

U mag zich verwachten aan vragen die polsen naar de herinnering, het oordeel en de kennis over het verleden. Daarnaast kunt u ook aangeven of u over bronnen beschikt die de onderzoekers toelaten de studie naar de Tweede Wereldoorlog te verrijken en uit te breiden met het perspectief van de mensen die het zelf hebben meegemaakt. Daarbij wordt in het bijzonder gedacht aan dagboeken, maar ook brieven, foto's, memoires en eventueel andere documenten.

Vul de enquête in via deze link. Verspreid dit bericht gerust ook verder in uw eigen professionele en privénetwerk.

Foto: Felix Nussbaum, Triumph des Todes (Die Gerippe spielen zum Tanz), 1944. Wikimedia Commons, publiek domein.

Roel Daenen