Cultuurmarkt Vlaanderen: de inschrijvingen zijn geopend

Cultuurmarkt van Vlaanderen (c) Prospekta - Artur Eranosian

Op zondag 26 augustus geeft de Cultuurmarkt van Vlaanderen het startschot van het cultuurseizoen. Met een infomarkt en gratis optredens op 25 locaties in het centrum van Antwerpen. Ook uw organisatie kan erbij zijn.

Prospekta, de organisator, geeft zeven redenen om deel te nemen:

 1. U maakt uw aanbod zichtbaar op een laagdrempelig evenement in het centrum van Antwerpen. De Cultuurmarkt van Vlaanderen bereikt jaarlijks tussen de 140.000 en 160.000 bezoekers (afhankelijk van de weersomstandigheden).
   
 2. U stimuleert cultuurparticipatie en werft extra publiek. Onderzoek uit 2017 toont dat 80% van de bezoekers vaker naar een museum zal gaan of een theater- of muziekvoorstelling zal bijwonen het komende seizoen, door hun bezoek aan de Cultuurmarkt.
   
 3. U maakt deel uit van de feestelijke opening van het Vlaamse culturele seizoen. De informele ontmoetingsplek voor de culturele sector.
   
 4. U ondersteunt een grootschalige Vlaamse promotiecampagne die het belang van kunst en cultuur in de kijker zet.
   
 5. U wordt opgenomen in de 135.000 programmakranten (waarvan 110.000 als bijlage bij De Standaard en 25.000 uitgedeeld op het evenement) en werkt zo aan uw naamsbekendheid.
   
 6. Dankzij de uitgebreide informatie op de website www.cultuurmarkt.be (in de week voor de Cultuurmarkt 24.853 bezoekers) vindt het publiek de weg naar uw online kanalen.
   
 7. Prospekta zorgt voor een goede logistieke omkadering (onder meer elektriciteit, tenten, gepersonaliseerde signalisatie …). Het evenement heeft een uitstekende reputatie en krijgt een tevredenheid van 8 op 10 van haar deelnemers.

Nog niet overtuigd? Bekijk dan de 'aftermovie'. U kunt nog tot 21 juni inschrijven.

Roel Daenen