‘Ben ik familie van’: genealogisch offensief op Ketnet

logo Ketnet

Ketnet pakt dit najaar uit met een aantal initiatieven rond grootouders en kleinkinderen. Grootouders spelen een belangrijke rol in het leven van kinderen. En net daarom wil Ketnet extra inzetten op de relatie tussen die twee. Want ze kunnen veel van elkaar leren. En door te praten over het verleden, leren kinderen meer bij over de eigen identiteit.

“Praten en bijleren over vroeger is belangrijk voor kinderen om te groeien en om een eigen identiteit te ontwikkelen,” klinkt het in het persbericht. In dit digitale tijdperk ontwikkelde Ketnet Het Stambos, een online tool om dialoog te stimuleren tussen kinderen en hun grootouders. Op ketnet.be kunnen ze samen een belevingsstamboom maken en leren ze gaandeweg bij over elkaar.

Maar er is meer. Ketnet trekt dit najaar volop de kaart van deze twee generaties:

  • Samen met Familiekunde Vlaanderen ontwikkelt Ketnet een lessenpakket voor de lagere school dat leerkrachten moet helpen om het in de klas te hebben over afkomst en verleden.
  • In 'Viva Bomma' beoefenen kinderen voor één dag de hobby van hun kleinkind en vice versa. Elke zondag tijdens Kingsize Live vanaf 10.00 uur.
  • 'Ben ik familie van' is een nieuw programma waarin zes kinderen op zoek gaan naar hun roots. Want misschien hebben ze wel een beroemde voorvader of zijn ze verwant met bekende naamgenoten? Samen met wrapper Leonard Muylle beleven ze spannende avonturen, ontrafelen ze mysterieuze geheimen en pluizen ze zo, beetje bij beetje, hun stamboom uit. 'Ben ik familie van', vanaf maandag 9 november, van maandag tot donderdag om 18.45 uur. Ook voor dit programma werkte Ketnet samen met Familiekunde Vlaanderen.


U kijkt toch ook?

Roel Daenen