Watt na de gloeilamp?

Watt na de gloeilamp?

In september 2018 kondigt zich de laatste stap aan van de ‘halogen phase-out’. Wat de gevolgen zijn voor onze sector komt u te weten op 12 juni tijdens de STEPP-contactdag in Brugge.

Zijn de ontwikkelde alternatieven kwalitatief sterk genoeg om te doen wat ze moeten doen en gaan we nu met grote snelheid richting ledverlichting voor onze podia en tentoonstellingsruimtes? Hoe maakt u goede keuzes? En hoe ontstaan nieuwe creatieve mogelijkheden?

Keynotespreker is Henk Van der Geest, lichtontwerper met jarenlange ervaring. In België en Nederland stond hij in voor het lichtplan van verschillende producties en naast zijn werk in het theater richt hij zich ook naar tentoonstellingen en binnenruimtes. De tendens om in museale ruimtes meer belevingsgerichte ensceneringen uit te werken maakt dat licht in theater en tentoonstellingsruimtes de laatste jaren sterker op elkaar zijn afgestemd.

Catherine Lootens, onderzoekster bij Laboratorium voor Lichttechnologie en cluser manager van Groen Licht Vlaanderen licht alternatieve lichtbronnen toe.

Praktisch: dinsdag 12 juni 2018, 10.00 - 17.00 uur. Meer info vindt u op de STEPP-website, waar u zich kan ook inschrijven.

Monique Verelst