Duurzaamheid in M Leuven: gaat u mee op werkbezoek?

M Leuven © Karel Rondou

Op donderdag 16 februari 2023 nodigen Pulse Transitienetwerk en FARO u uit voor een overleg over duurzaamheid. Gastheer is Museum M in Leuven dat u uit eerste hand laat kennismaken met zijn duurzame initiatieven en inspanningen.

Via een actieplan, vormgegeven door het ecoteam, zet M Leuven stap voor stap zijn ambities als duurzaam museum kracht bij. De medewerkers van het museum gunnen u een blik achter de schermen en focussen daarbij op thema's als het gebouw, de productie en participatie en toegankelijkheid. 

Na de rondleidingen krijgt u ruim de mogelijkheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen met collega’s van M en andere organisaties. Bij uw inschrijving kunt u vrijblijvend aangeven welke vragen of thema’s u graag aan bod zou laten komen.

Voor wie? Medewerkers uit de erfgoed- en museumsector die in hun organisatie bezig zijn met het thema duurzaamheid of die ambitie koesteren. 

Een gedetailleerd programmaoverzicht vindt u op de website van Pulse Transitienetwerk. Via die pagina kunt u zich ook inschrijven.

En verder ...

Groot Onderhoud 2023

FARO hecht veel belang aan de thema’s duurzaamheid, klimaatverandering en cultureel erfgoed. Volg zeker onze socialemediakanalen en neem regelmatig een kijkje op onze website voor artikels, best practices en events over deze thematiek. Maar vooral: blokkeer nu al 16 mei 2023 in uw agenda! Dan wordt u verwacht voor een Groot Onderhoud dat qua urgentie en relevantie zijn gelijke niet kent.

Tijdens het sectorevenement in Lamot in Mechelen bent u uitgenodigd om mee te denken en te praten over de impact van de klimaatcrisis op erfgoed, de bijdrage van onze sector en het verkleinen van onze – en dus ook uw – voetafdruk. Wat kan de cultureel-erfgoedsector doen? In welke aspecten van de erfgoedwerking kunnen we gauw winst boeken en wat heeft meer tijd nodig? En hoe gaan we die plannen en voornemens omzetten in concrete daden? Veel om over na te denken en te discussiëren.

Groot Onderhoud: save the date!

Lees meer over:

Foto: M Leuven © Karel Rondou

Monique Verelst
Werkbezoek / studiereis